Quantcast

Търси

   
Вижте какво ще се случи с тялото ви, ако започнете да ядете по 2 яйца на ден

Вижте какво ще се случи с тялото ви, ако започнете да ядете по 2 яйца на ден

10.10.2017 356 0 Запази статията

Яйцата са перфектен и вкусен избор за закуска, обяд или вечеря. Полезните им свойства са обект на постоянен спор, но уникалният състав на яйцата, снесени от свободно отглеждани и хранени със здравословни храни кокошки, са доказано полезни. Те съдържат важни хранителни вещества, от които организмът ни се нуждае ежедневно и имат редица ползи за здравето.
Ето какво ще се случи с тялото ви, ако започнете да ядете по 2 яйца всеки ден:

Забавят се процесите на стареене
Резултатите от проведено в Холандия проучване показват, че ежедневната консумация на яйца, забавя процесите на стареене. При 87% от взелите участие в проучването жени на възраст между 35-40 годишна възраст, се наблюдава стягане на кожата и избледняване на старческите петна, а при мъжете - изглаждане на бръчките около очите.

Насърчават загубата на тегло
Яйцата са силно засищаща храна и консумирането им за закуска позволява да се намали количеството храна, консумирана през деня. Изследванията показват, че сутрешният прием на протеини е от решаващо значение за това дали ще се чувстваме гладни през деня. Хората, които закусват с храна, богата на протеини, като яйца например, консумират по-малко калории на обяд или вечеря, отколкото тези, които са си набавили същите енергийни стойности на закуска не с протеини, а с въглехидрати.

Защитават мозъка
Клинично доказано е, че холинът е най-важният строителен материал за мозъка. Фосфолипидите, които осигуряват нормална комуникация на мозъчните клетки са изградени от холин. Ако консумирате по 2 яйца всеки ден, организмът ви ще получава достатъчно от това вещество. Недостигът на холин води до намаляване на паметта и затруднена концентрация.

Намаляват риска от развитие на рак
Яйцата са богати на холин, който е изключително полезен за мозъка, но и се свързва с превенция на раковите заболявания. Специалистите твърдят, че консумирането на 2-3 яйца дневно може да намали риска от развитие на рак с 20-30%.

Предпазват кожата, косата и черния дроб
Яйцата съдържат различни витамини от група В и фосфолипиди. Биотинът, витамин В12 и подхранващите протеини, които се съдържат в яйцата, допринасят за укрепване и подобряване на състоянието на косата и кожата. Фосфолипидите, които съдържат яйцата, спомагат за елиминиране на токсините  от черния дроб и подпомагат правилното му функциониране.

Подобряват зрението
Яйцата са богати на два мощни антиоксиданта - лутеин и зеаксантин, които спомагат за яснотата и остротата на зрението. При недостиг на тези вещества се наблюдава натрупване на разрушителни промени в очните тъкани и необратимо влошаване на зрението.

Богат източник са на витамин D
Яйцата са изключително богати на витамин D, важно хранително вещество за нашето здраве, което получаваме най-често от слънцето, но според проучванията, голяма част от населението в световен мащаб, страда от липсата на този витамин. Дефицитът на витамин D е свързан с редица здравословни проблеми, включително намалена костна плътност - витамин D помага на калция да се абсорбира по-добре и укрепва костите и зъбите.

Намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания
Консумацията на яйца често се свързва с остарели виждания относно тяхната полезност, поради високото им съдържание на холестерол. Новите изследвания показват, че холестеролът в яйцата е балансиран с фосфатиди, което не го прави вреден за здравето ни. Освен това холестеролът в яйцата възпрепятства производството на холестерол в организма, а благодарение на омега 3-мастните киселини, които яйцата съдържат, се понижават нивата на триглицеридите. Всичко това намалява риска от развитието на сърдечно-съдови заболявания и подпомага правилното функциониране, и здравето  на сърцето.

Полезни са при планиране на бременност
Яйцата са богати на фолиева киселина (витамин В9), която се свързва с предотвратяването  на дефекти на невралната тръба и подпомага правилното развитие на плода. Затова се препоръчва бременните жени да включват повече яйца в диетата си.

 

 

 

 

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Алое Вера
Алое Вера moreАлое Вера

Не случайно растението Алое вера е наричано още растение-чудо. Неговите лечебни свойства са известни от векове. Ало ... още

13,00лв/ 50 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 13,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 100 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 5.00 лв.
НОРМА ФЕТ Нопал
НОРМА ФЕТ Нопал moreНОРМА ФЕТ Нопал

Всеки мечтае за стройна фигура и добър външен вид. Най-добре да постигнем това по здравословен и безопасен за орган ... още

32,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 32,00 лв. и съберете 19 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 270 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 11.00 лв.
ОПЦ-Грозде
ОПЦ-Грозде moreОПЦ-Грозде

Семките на гроздето съдържат антиоксидантите ОРС (олигопроантоцианидини) - антоциан, процианидин, полифенол, както ... още

31,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 31,00 лв. и съберете 17 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 290 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
Природен Витамин С
Природен Витамин С moreПрироден Витамин С

ПРИРОДЕН С КОМПЛЕКС съдържа уникален микс от естествени вещества с високо съдържание на витамин С. Този витамин изп ... още

28,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 28,00 лв. и съберете 22 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 280 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 9.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Здравето е най-голямото богатство.
Немска поговорка
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!