Quantcast

Търси

   
5 от най-добрите добавки за изгаряне на мазнини с клинично доказан ефект

5 от най-добрите добавки за изгаряне на мазнини с клинично доказан ефект

30.11.2017 350 0 Запази статията

На пазара има много и разнообразни хранителни добавки за отслабване и изгаряне на мазнините. За съжаление, магическо хапче, с което бързо и веднага да стопим нежеланите мазнини или да намалим килограмите няма. Клинично изследваните добавки с доказан ефект, съчетани с подходящ хранителен и двигателен режим обаче, могат да бъдат отличен помощник за ускоряването на метаболизма и добър източник на енергия. Те могат да бъдат здравословен съюзник в борбата с излишните килограми и натрупаните излишни мазнини.
Ето 5 от най-добрите добавки за изгаряне на мазнините с клинично доказан ефект:

Кофеин
Почти всеки продукт от типа фат-бърнър (продукт за изгаряне на мазнини) съдържа някаква форма на кофеин. Кофеинът позволява да се изгорят повече калории и мазнини по време на тренировка, ускорява метаболизма, повишава енергийните нива и мускулната сила, намалява чувството за глад и умора. Кофеинът стимулира процес в тялото, наречен липолиза - разграждане на липидите, които се съхраняват в мастните клетки. Проучванията показват, че приемът на 6 мг/кг телесно тегло кофеин при спортуващи хора има благоприятен ефект за изгаряне на мазнините по време на тренировка. Кофеинът ускорява метаболизма и увеличава количеството изгорени калории.

Зелен чай
Екстрактът от зелен чай е друга популярна активна съставка в състава на продуктите за отслабване и изгаряне на мазнини. Редица проучвания и изследвания показват, че съдържанието на EGCG (епигалокатехин галат)  в зеления чай подпомага окисляването, т.е. изгарянето на повече мазнини по време на тренировки, намалява апетита и ускорява метаболизма. Смята се, че катехините, открити в зеления чай, спомагат за създаване на термогенеза - производство на топлинна енергия в тялото, което е свързано с изгарянето на калории и изчистване на мазнините. Освен това екстрактът от зелен чай подобрява инсулиновата чувстителност и глюкозния толеранс. 

Фибри
Въпреки, че фибрите нямат пряко отношение към изгарянето на мазнините и теглото, те увеличават чувството за ситост, което намалява калорийния прием и води до редукция на теглото. Освен, че помагат да се намали калорийния прием, фибрите подобряват здравето на червата и състоянието на чревната микрофлора, което в дългосрочен план насърчава загубата на мазнини. Резултатите от проучванията показват, че добавянето на фибри под формата на добавки, като например 5 грама инулин на хранене, увеличава изгарянето на мазнините, а освен това поддържа в здравословни граници кръвното налягане, триглицеридите и холестерола.

Суроватъчен протеин
Суроватъчният протеин е най-лесния и бърз начин да заредим организма с протеини. Протеините са от ключово значение за изграждане на чиста мускулна маса и изчистване на мазнините, колкото повече мускули имаме, толкова повече калории изгаря тялото, независимо от това дали тренираме. Суроватъчният протеин може да бъде използван след тренировка или да замести цяло хранене, когато сме в движение или спазваме хранителен режим. Суроватъчният протеин потиска апетита, защото оказва влияние върху нивата на хормона на глада, подобрява инсулиновата чувствителност и запазва мускулния тонус.

Капсаицин
Капсаицинът е активната съставка в лютите чушки (чили). Редица проучвания са установили връзката между капсаицина и потискането на апетита. Капсаицинът покачва температурата на тялото и кара метаболизма ни да работи на пълни обороти. Лютото раздвижва цялата храносмилателна система и стимулира кръвообращението, а това води до повишен разход на енергия и по-добра обмяна на веществата. Капсаицинът не само подпомага метаболизма и изгарянето на мазнини, но и стимулира използването на мазнините като източник на енергия.

Изчистването на мазнините от тялото може да бъде дълъг процес. Добавките за повишаване на метаболизма могат да насърчат тялото да използва мазнините като източник на енергия. Може да спазвате хранителен режим и/или да тренирате, но мазнините да не изчезват. С напредване на възрастта метаболизма се забавя, а това прави превръщането на мазнините в енергия по-трудно. Ключът към изчистване на тялото от мазнините включва комбинация от оптимизиран хранителен режим, редовни тренировки и качествени хранителни добавки. Хранителните добавки не са магическо хапче, те ще спомогнат за повишаване на скоростта, с която тялото гори калории, но няма да компенсират липсата на движение и нездравословния хранителен режим.

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

НОРМА ФЕТ Псилиум
НОРМА ФЕТ Псилиум moreНОРМА ФЕТ Псилиум

Семена от индийски живовляк и екстракт от зелен чай са основните съставки на тази хранителна добавка. И двете съста ... още

31,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 31,00 лв. и съберете 21 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 270 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 14.00 лв.
Пу-Ер чай
Пу-Ер чай more
 • НОВпродукт
Пу-Ер чай

Чаят Пу-Ер е известен от векове като лечебно средство за различни болестни състояния. Използва се за забавяне на пр ... още

8,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 8,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 100 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 4.00 лв.
Триензим
Триензим more
 • TOPseller
 • -37%ОТСТЪПКА
Триензим

Както става ясно от името, продуктът е комбинация от три ензима, които допринасят за по-качествено усвояване на вещ ... още

54,00лв34,00лв/ 100 к.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 34,00 лв. и съберете 27 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 550 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
Хиперстерол
Хиперстерол moreХиперстерол

ХИПЕРСТЕРОЛ е комплекс естествени съставки, които помагат за бързо, ефикасно и здравословно повишаване на мускулнат ... още

139,00лв/ 60 к.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 139,00 лв. и съберете 71 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 1300 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 40.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Този, който яде, когато стомахът му е пълен си копае гроба със зъби.
Турска поговорка
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!