Quantcast

Търси

   
5 неща, които можете да направите, за да се защитите от болестта на Алцхаймер

5 неща, които можете да направите, за да се защитите от болестта на Алцхаймер

27.11.2017 164 0 Запази статията

Съвременната медицина все още не разполага с превантивни мерки, които гарантират 100-процентово предотвратяване на възможността от развитие на болестта на Алцхаймер или друг вид деменция, но изследванията показват, че здравословната диета, физическите и умствените упражнения, активния социален живот, елиминирането на алуминия и добавянето на определени природни съставки, могат да намалят риска от нарушаване на поведенческите и намаляване на познавателните способности.
Резултатите от над 10-годишно проучване, в което са участвали 246 човека, ръководено от д-р Патриша Бойл от Rush University Center в Чикаго показват, че използването на някои специфични подходи може да доведе до поддържане на по-добра когнитивна способност.

Здрав ум в здраво тяло
Знаете ли, че ходенето пеш поне половин час на ден се свързва с по-добра когнитивна функция и умствен фокус? Не е нужно да се изморявате или полагате сериозни физически усилия, просто повървете пеш. Не стойте вкъщи пред телевизора, а се разходете сами, с приятели или с някой от семейството. Интересувайте се от нови неща, четете книги, решавайте кръстословици, судоку, играйте шах и други стратегически игри, внасяйте нова информация, занимания и интереси в ежедневието си, защото колкото повече използваме и тренираме ума си, толкова повече се предпазваме от загуба на памет в напреднала възраст.

Използване на кокосово масло
Д-р Мария Нюпорт, завеждащ отделение в болница Spring Hill смята, че кокосовото масло е правилната крачка към лечението на болестта на Алцхаймер. Тя открива, че при болестта на Алцхаймер, някои мозъчни клетки имат затруднения с усвояването на глюкозата - основен източник на енергия за мозъка. “Започнахме проучвания за това как се развива деменцията и на какво се дължи. Установихме, че в основата й е невъзможността да се усвоява глюкозата. Чудехме се дали, ако снабдим мозъка с повече енергия от алтернативни източници, (наречени кетони) това може да попречи на смъртта на мозъчните клетки и да забави болестта? Най-лесният начин човек да получи достатъчно количество от полезните кетони, е като консумира средноверижни триглицериди (МСТ) във вид на мазнини. Най-много МСТ се извлича от кокосовото масло”. Според най-новите изследвания, когато МСТ се метаболизират, кетоните, които тялото създава не само предпазват от болестта на Алцхаймер, но могат и да лекуват болестта. Според д-р Мария Нюпорт 2 с.л. кокосово масло дневно са достатъчни като превенция срещу дегенеративни заболявания, както и като лечение на установени вече такива.

Витамин D и куркумин срещу деменция
Едва ли има човек, който не знае за важната роля, която витамин D има по отношение здравината на костите. Проучванията върху ролята на витамин D показват обаче, че ниските нива на т.нар. “витамин на слънцето” увеличават риска от деменция и болестта на Алцхаймер в изключително висока степен. Резултатите от проучванията показват също, че съществува праг на нивата на циркулиращия в кръвта витамин D, под който рискът от деменция се увеличава.
Шведски учени са установили, че куркуминът, основната активна съставка в куркумата, може да се използва като естествено превантивно средство при деменция и болестта на Алцхаймер. Научните изследвания доказват, че възрастните хора в Индия, където куркумата се използва традиционно, изключително рядко страдат от деменция.

Елиминиране на алуминия
Избягвайте алуминиевите прибори за готвене, домакинското фолио, тефлоновите тигани, козметични и хигиенни продукти, съдържащи алуминий. Голяма част от ваксините също съдържат алуминий, а алуминий е открит и в шокиращ брой храни и напитки. Специалистите са категорични, че токсичните метали увреждат мозъчната тъкан и водят до дегенеративни заболявания, а алуминият е един от най-опасните от тях. Алуминият е метал, известен като невротоксин, който с течение на времето се натрупва в човешкия организъм и допринася за болестта на Алцхаймер и други дегенеративни състояния. Силицият неутрализира алуминия и често се прилага в медицината при хора с остро натравяне от натрупване на алуминий. Периодично можем да пречистваме организма си, консумирайки минерални води, които имат високо съдържание на силициев диоксид или приемайки артишок и полски хвощ под формата на хранителни добавки.

Антиоксидантът алфа-липоева киселина (ALA)
Алфа-липоевата киселина е мощен клетъчен регенератор и детоксикант. Проучванията показват, че приемът на ALA в дългосрочен план може да подобри паметта и да намали риска от развитие на болестта на Алцхаймер.

 

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Гинко Билоба 30 мг
Гинко Билоба 30 мг moreГинко Билоба 30 мг

Гинко Билоба е едно от най-изследваните растения в света и една от най-употребяваните хранителни добавки. Приемът н ... още

9,00лв/ 30 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 9,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 100 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 6.00 лв.
Инфлустоп Артроспира
Инфлустоп Артроспира more
 • TOPseller
Инфлустоп Артроспира

  Натурален продукт в подкрепа на имунитета, ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА помага на организма да се изчисти от натруп ... още

20,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 20,00 лв. и съберете 15 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 200 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 6.00 лв.
Нигела Сатива
Нигела Сатива more
 • TOPseller
 • -37%ОТСТЪПКА
Нигела Сатива

Маслото от Нигела Сатива (черен кимион) има над 2500 години история като лечебно средство. “Фараонското масло ... още

16,00лв10,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 10,00 лв. и съберете 8 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 190 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 3.00 лв.
ОПЦ-Грозде
ОПЦ-Грозде moreОПЦ-Грозде

Семките на гроздето съдържат антиоксидантите ОРС (олигопроантоцианидини) - антоциан, процианидин, полифенол, както ... още

31,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 31,00 лв. и съберете 17 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 290 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Много по-добре е да предотвратиш болестите отколкото да ги лекуваш, както е по-добре да предвидиш бурята и да се спасиш от нея отколкото да се оставиш да те връхлети.
Б. Рамацини
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!