Quantcast

Търси

   
5 билки, които връщат здравето на черния дроб

5 билки, които връщат здравето на черния дроб

14.07.2017 700 0 Запази статията

Черният дроб е един от най-важните органи на човешкото тяло, който изпълнява много жизненоважни функции. Някои от тях са пречистването на кръвта, изхвърлянето на отпадъчните продукти от обмяната на веществата, а жлъчката, която произвежда, подпомага разграждането на мазнините и въглехидратите. Някои наричат черния дроб "лабораторията на човешкия организъм". Черният дроб филтрира токсините в кръвта, помага за баланса на кръвната захар и участва в създаването на червените кръвни клетки.
Той е един от органите, който най-лесно може да бъде засегнат от неправилния избор на начин на хранене и начин на живот. Токсините в околната среда, употребата на наркотици и консумацията на алкохол са само някои от факторите, които могат да повлияят неблагоприятно върху здравето на черния дроб.
Неправилното функциониране на черния дроб може да причини много здравословни проблеми. Някои от тях са хепатит, остра чернодробна дисфункция, цироза, неалкохолни мастни заболявания (стеатоза) и дори диабет.
Има билки, които подпомагат здравето на черния дроб и могат да помогнат за предотвратяване на всички тези сериозни заболявания като:

Бял трън или Силимарин
Силимаринът е най-препоръчваната билка, когато става дума за лечение на всякакви чернодробни проблеми. Той предпазва черния дроб от токсини благодарение на силимариновия флавоноид, който съдържа. Клинично доказан е, че подобрява функцията на черния дроб и го предпазва от увреждания. Силимаринът се предлага под формата на капсули или екстракти, както и сушен.

Глухарче
Глухарчето е друга билка, която се използва за лечение и при проблеми с черния дроб. Може да се консумира под формата на чай или като екстракт. Глухарчето стимулира производството на жлъчка, подобрява функционирането на черния дроб и подпомага цялостното здравословно състояние. Много добър ефект има комбинирането на бял трън и глухарче.

Корен от репей
Според лекарите, практикуващи Аюрведа, коренът от репей е отлично средство за пречистване на кръвта. Коренът от репей стимулира производството на жлъчка, лекува и  възстановява увредените чернодробни клетки. Консумира се основно под формата на чай или тинктура.

Артишок
Артишокът също подпомага производството на жлъчен сок и е полезен за предотвратяване образуването на камъни в жлъчката. Свойствата му се дължат на биофлавоноида цинарин, който не се съдържа в нито един друг плод или зеленчук. Цинаринът подпомага изчистването на токсините от клетките.

Куркума
Куркумата е широко използвана като подправка и билка, която може да намали и лекува възпаления от почти всякакъв вид. Активната съставка е куркумин. Куркумата се свързва с лечение на всички чернодробни заболявания, свързани с възпаления. Ако искате да подобрите здравето на черния си дроб, добавете куркума към ежедневното си хранене. Куркума се предлага и под формата на капсули, обикновено комбинирана с пиперин, който подобрява усвояването на куркумина.

Освен приема на тези билки, специалистите препоръчват да се подобри общата диета като се приемат повече пресни зеленчуци и плодове, пълнозърнести храни и семена, както и да се ограничи приема на алкохол и тютюн.

 
Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Горчив пъпеш
Горчив пъпеш more
 • 10капсули бонус
Горчив пъпеш

Едно от най-ефективните растителни средства за лечение на захарен диабет, Горчивият пъпеш е екзотичен плод, който щ ... още

31,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 31,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 300 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
Кудзу Кризантелум
Кудзу Кризантелум more
 • TOPseller
 • 10капсули бонус
Кудзу Кризантелум

Според последни проучвания коренът на Кудзу дава изключително добри резултати за преодоляване на физическата зависи ... още

38,00лв/ 70 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 38,00 лв. и съберете 30 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 360 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 11.00 лв.
НОРМА ЦЕЛ Колон
НОРМА ЦЕЛ Колон moreНОРМА ЦЕЛ Колон

Предимствата на тамяновото дърво са известни още от древната индийска медицина. Съдържащите се в него вещества пред ... още

28,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 28,00 лв. и съберете 25 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 270 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
ОПЦ-Грозде
ОПЦ-Грозде moreОПЦ-Грозде

Семките на гроздето съдържат антиоксидантите ОРС (олигопроантоцианидини) - антоциан, процианидин, полифенол, както ... още

31,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 31,00 лв. и съберете 17 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 290 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Добрият лекар профилактира болестта, средният я лекува, а лошият лекар лекува усложненията й.
Китайска мъдрост
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!