Quantcast

Търси

   
Чай за крепко здраве и отлично състояние на духа

Чай за крепко здраве и отлично състояние на духа

24.11.2017 360 0 Запази статията

Растенията и билките са химическите лаборатории на природата. Хората се лекуват с билки от хилядолетия, а в древни времена на билките и отварите от техни листа и корени, хората са приписвали свръхестествени и магически свойства.
Различните видове чай могат да повлияят върху нашето здраве, активност, емоции и мисли.

Черният чай има ободряващ ефект и високо съдържание на кофеин. Чаша черен чай може да съдържа между 14 и 70 мг кофеин. Резултатите от клинично проучване показват, че хората, които пият по 3 чаши черен чай на ден имат средно 36% по-ниски нива на триглицеридите и 17% подобрение в холестеролните си профили. Черният чай помага за заздравяване на костите, повишава тонуса и настроението, но също така може да предизвика сърцебиене и главоболие при хората с високо кръвно налягане и сърдечно-съдови проблеми.

Зеленият чай намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, контролира нивата на холестерола и кръвната захар, оказва благоприятно влияние върху простатата, подпомага изгарянето на мазнини и ускорява метаболизма, повишава имунитета и е отлична профилактика срещу ракови заболявания.  Чаша зелен чай може да съдържа между 24 и 45 мг кофеин. Клиничните проучвания относно консумацията на зелен чай показват, че той помага за понижаване на LDL холестерола и триглицеридите. Мощните антиоксиданти в зеления чай, особено EGCG (епигалокатехин галат) предотвратява натрупването на плаки в артериите, спомага за предотвратяване на атеросклерозата и се свързва с по-нисък риск от сърдечни заболявания.

Белият чай се приготвя от най-младите листенца на чаения храст. В белия чай има до 60% по-малко кофеин от зеления. Белият чай е силен антиоксидант, той съдържа до 3 пъти повече антиоксиданти от зеления. Той намалява нивата на холестерола и регулира кръвното налягане, има потенциал да забави процесите на стареене, както и да намали риска от рак и сърдечно-съдови заболявания.

Чаят оолонг е чай, който комбинира полезните качества на зеления и черния чай. Той се счита за напитка, която може да внесе баланс в организма - ако човек е неспокоен, чаят ще го успокои, ако е сънен, ще се получи прилив на енергия, ако е с ниско кръвно, ще му се повиши и обратно. Клинично проучване показва, че чаят оолонг може да помогне за понижаване на холестерола при хора с коронарна артериална болест. Той пази кръвоносните съдове от натрупване на холестеролни плаки и подпомага изгарянето на мазнините.

Чаят от лайка има успокояващ ефект върху нервната система и подпомага здравия и добър сън. Ако имате проблеми със съня, поради повишени нива на стрес в ежедневието, чаят от лайка е чудесно средство срещу безсънието. Препоръчва се чаят от лайка да се пие вечер преди сън.

Чаят от женшен е полезен при хронична умора, липса на енергия, загуба на тонус и концентрация. Той намалява нивата на LDL холестерола, понижава нивата на стрес и подобрява сърдечното здраве.

Чаят от жълт кантарион уравновесява психиката, подобрява настроението и зарежда с енергия. Тази билка успешно може да се употребява в качеството си на антидепресант. Чаят от жълт кантарион помага срещу депресия, стрес и лошо настроение.

 

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Алое Вера
Алое Вера moreАлое Вера

Не случайно растението Алое вера е наричано още растение-чудо. Неговите лечебни свойства са известни от векове. Ало ... още

13,00лв/ 50 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 13,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 100 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 5.00 лв.
Антихолестерол
Антихолестерол moreАнтихолестерол

Според последните проучвания повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на холестер ... още

18,00лв/ 50 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 18,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 150 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 6.00 лв.
Кордицепс
Кордицепс moreКордицепс

Кордицепс е най-използваната гъба в Китайската народна медицина. Съдейства за повишаване на издръжливостта, фи ... още

46,00лв/ 100 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 46,00 лв. и съберете 35 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 460 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 14.00 лв.
Нормацел
Нормацел moreНормацел

Нормацел представлява уникална комбинация от дванадесет, доказали своето противотуморно действие, природни съставки ... още

59,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 59,00 лв. и съберете 40 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 600 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 18.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Всеки изход е вход за някъде другаде.
Том Стопард
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!