Quantcast

Търси

   
Храни, елиминиращи слузта в организма

Храни, елиминиращи слузта в организма

18.07.2016 726 0 Запази статията

Слузта е вискозна лигава смес от муцини, вода, електролити, епителни клетки и левкоцити, която се секретира от жлезите, свързващи носната, езофагеалната и други телесни кухини или казано другояче - слузта представлява гъста течност, отделяна от различни жлези и клетки на тялото, състояща се от вода, сол, мръсотия и други малки клетки.
Тази слуз предпазва тялото от изсушаване и докато присъства естествено в организма, тя защитава дихателната система. Нормалната слуз представлява чиста течност. Проблемът възниква, когато тя промени цвета си в различен от бистър, което означава, че е налице инфекция в организма. Прекомерното производство на слуз може да причини дискомфорт в гърлото, запушен нос или затруднено дишане. Гъстотата й не позволява на синусите да се оттичат правилно.
Слузта обикновено се образува в резултат на алергии или простуда. Ако не се справите с  нея, тя може да блокира носните проходи, да се натрупа в белите дробове и дори да доведе до болезнен случай на синузит. Секрецията на слуз влошава настинките, алергиите, предизвиква неприятни спазми и кашлица – опитът на организма да изхвърли излишната слуз.
Слузта е индикация за повишаване нивата на токсичност в тялото, което може да доведе до увреждане на черния дроб и бъбреците. Един от начините да подобрим състоянието си по време на настинка или алергия е да не консумираме слузообразуващи храни и да консумираме храни, елиминиращи слузта в организма като :

1. Джинджифил и лимон
Те са  източник на витамин С, богати са на антиоксиданти, действат като естествен антибиотик и помагат на организма да се отърве от натрупаните токсини, вируси и бактерии. Те са идеалната защита на клетките от слуз.
Не се колебайте, направете си чай от джинджифил и лимон и вижте колко добре ще се почувствате!

2. Ананас
Ананасът съдържа мощен протеолитичен ензим, наречен бромелаин, който облекчава симптомите при бронхит и пневмония. Чаша пресен сок от ананас е чудесно противовъзпалително средство, което ще намали болката в гърлото и по този начин ще ни освободи от упоритата кашлица.

3. Грейпфрут и диня
Грейпфрутът облекчава кашлицата и намалява образуването на слуз в организма. Можете да си приготвите естествен противовъзпалителен коктейл, смесвайки сок от диня и сок от грейпфрут. Той елиминира токсините, намалява количеството на солта в организма и премахва слузта.

4. Портокал и киви
Сокът от портокал и киви е богат на витамин С и антиоксиданти, премахва токсините, намалява възпалението и отблъсква слузта.

5. Зеленчуци
Консумирането на пресни зеленчуци като лук, чесън, аспержи, целина и карфиол създава сериозна защита срещу инфекциозни заболявания и слуз.

6. Билки
Доверете се на природната медицина, за да прочистите дихателните си пътища. Билките действат като естествен антибиотик. Направете си билков чай или ги добавете към храната, която консумирате. Използвайте мащерка, евкалипт, мента и розмарин.

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

НОРМА ФЕТ Нопал
НОРМА ФЕТ Нопал moreНОРМА ФЕТ Нопал

Всеки мечтае за стройна фигура и добър външен вид. Най-добре да постигнем това по здравословен и безопасен за орган ... още

32,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 32,00 лв. и съберете 19 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 270 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 11.00 лв.
НОРМА ФЕТ Псилиум
НОРМА ФЕТ Псилиум moreНОРМА ФЕТ Псилиум

Семена от индийски живовляк и екстракт от зелен чай са основните съставки на тази хранителна добавка. И двете съста ... още

31,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 31,00 лв. и съберете 21 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 270 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 14.00 лв.
Триензим
Триензим more
 • TOPseller
 • -37%ОТСТЪПКА
Триензим

Както става ясно от името, продуктът е комбинация от три ензима, които допринасят за по-качествено усвояване на вещ ... още

54,00лв34,00лв/ 100 к.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 34,00 лв. и съберете 27 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 550 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
Ябълков оцет
Ябълков оцет more
 • TOPseller
 • НОВпродукт
Ябълков оцет

Ябълковият оцет спомага за физиологичното изгаряне на мазнините и обмяната на веществата. Продуктът има благоприяте ... още

10,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 10,00 лв. и съберете 15 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 100 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 4.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Умният се лекува навреме, а мъдрият предотвратява заболяването.
Китайска мъдрост
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!