Quantcast

Търси

   
Упражнения, които горят повече мазнини от бягането

Упражнения, които горят повече мазнини от бягането

06.04.2016 673 0 Запази статията
Ако искате да замените тичането в парка с нещо по-динамично и изгарящо мазнини, ето няколко варианта:

Фет байк (Fat bike) е специално създаден планински велосипед с допълнителни широки гуми, които позволяват лесно каране по различни терени, включително снежни пътеки, кални настилки и плажове. Освен това фет байкът е идеален за планинско колоездене. Този тип колело е като цяло по-тежък от стандартните типове, но ниското налягане в гумите позволява безпроблемно преминаване през нестабилни терени и е много по-удобно при офроуд каране. При него се горят приблизително по 1500 калории на час, което го прави два пъти по-ефективно от тичането, а в същото време не се натоварват коленете.

Кросфит

Тренировките при кросфит са кратки, но много интензивни и съчетават разнообразни елементи от три вида спорт – вдигане на тежести, лека атлетика и гимнастика. Кросфит е за хора, които търсят динамика и разнообразие, а не разполагат с много време в забързаното си ежедневие. Целта винаги е упражненията да се изпълнят за максимално кратко време, а тренировката често протича под формата на състезание с останалите в групата, като така трениращите се мотивират взаимно. Не бива да се подценява и състезанието със самия себе си обаче – удовлетворението, което изпитваш, когато разшириш границите на своите възможности.

Бърпи

Бърпитата (съчетание от лицева опора и подскок) са доста популярни напоследък и все повече хора ежедневно ги включват към своите тренировки. Бърпито е сред най-полезните упражнения със собствено тегло, тъй като при него се натоварва цялото тяло и може да се използва за експлозивност, силова издръжливост, координация и дори и като част от кардио сесията ви. Показателно за неговата ефективност е и това, че с него се горят между 12-12 калории на минута. Разбира се, в случай че страдате от травми, контузии или някакви гръбначни изкривявания, най-добре е да се избягва или да се консулирате със специалист.

Спринтиране на статично колело

Статичното колело не гори мазнини толкова ефективно, колкото бърпи упражненията, но е идеален вариант за хора, които не са особено активни. При това упражнение (байк спринт) трябва да въртите педалите възможно най-бързо в рамките на минута, след което забавяте за още минута и отново засилвате. Редувайте бързо и бавно темпо за около 10 минути.

20836489_s.jpgКетълбел суинг

В последно време се наблюдава тенденция на завръщане на тренировките с пудовки. Години наред те прашасваха по залите, ако изобщо ги имаше. Πyдoвĸaтa e изĸлючитeлнo пoлeзeн тpeниpoвъчeн ypeд, c ĸoйтo мoжe дa нaпpaвитe мнoгo пoдoбpeния по тялoтo и издъpжливocттa cи. Основата на упражнението е в разгъването на таза и засилването на пудовката при достигане горния край на движенето надолу. Сгъването и разгъването в коленете е минимално. Упражнението е чудесен избор за хора, искащи да свалят мазнини - натоварва цялото тяло, като се акцентира върху задните бедра и глутеуса, коремните и раменните мускули. Може да се комбинира в различни кросфит комплекси, но може да се прилага и самостоятелно.

Гребен тренажор

Гребането на тренажор е отлично упражнение за смъкване на калории. Средно се елиминират до 375 калории за половин час интензивно гребане. Гребането е сложна поредица от движения, която изразходва много енергия и оказва натоварване върху всички главни стави в организма. Ето защо съветваме хората с контузии в стави и гръбнак да се насочат към по-безопасно кардио упражнение. При гребането на тренажор пулсът скача изключително бързо, ако човек не диша в правилното темпо, затова най-добре е начинаещите да гребат бавно на серии, а не за време. Важно е да отделите повече време за заучаване на правилната техника и дишане.

Скачане на въже

Ако търсите вълнуващ и средно интензивен подход за сваляне на мазнини, скачането на въже ще ви допадне най-много. Мъж с тегло 80 кг може да изгори 112 калории само за 10 минути, и то в съвсем леко темпо, а ако изпълни упражнението бързо то тогава има възможност да изгори около 180 калории. И то само за 10 минути. За сравнение с 10 минути бягане (бавно темпо) ще изгорим около 83 калории. Определено скачането на въже е доста по-ефективен метод за топене на мазнини.
Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

ZMA
ZMA moreZMA

ZMA е специална комбинация между цинк, магнезий и витамин В6, която има благоприятно действие върху добрия сън, мус ... още

27,00лв/ 100 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 27,00 лв. и съберете 26 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 260 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 11.00 лв.
Суперстерол
Суперстерол moreСуперстерол

СУПЕРСТЕРОЛ е естествен път, по който можете да постигнете желаното от Вас тяло.  Съставките в този продукт са ... още

124,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 124,00 лв. и съберете 75 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 1300 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 38.00 лв.
Суперхайфлекс
Суперхайфлекс more
  • TOPseller
Суперхайфлекс

СУПЕРХАЙФЛЕКС увеличава подвижността на ставите, като подпомага процесите на възстановяване на ставния хрущял и спо ... още

69,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 69,00 лв. и съберете 45 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 750 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 20.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Ако искаш да вземаш, научи се да даваш.
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!