Quantcast

Търси

   
С какво неусетно предизвикваме възпалителни процеси в тялото си?

С какво неусетно предизвикваме възпалителни процеси в тялото си?

28.05.2015 2628 0 Запази статията


Всички познаваме възпалението. Може да е подут глезен, порязно кутре или гадна хрема. Възпалението може да се прояви по най-различни начини – да предизвика болка, подуване или топлинна реакция, но трябва да знаем, че и то има своята важна и благотворна функция за организма. Проблемът е когато не отминава, а продължи да се задълбочава. Когато се превърне в нещо хронично, тоест премине във фаза „тихо възпаление“, се създават предпоставки за появата на сериозни болести, за натрупване на килограми и състаряване на тялото.

Кои са най-честите причини за предизвикване на възпалителни процеси. Предлагаме ме ви 11-те, които описва д-р Лори Шемек в книгата си How to fight fatflammation!

 • Не пиете достатъчно вода

Когато лишим клетктие си от най-съществената им потребност, функциите им се забавят, хранителните вещества не се разнасят адекватно, метаболизмът се забавя, а това се отразява върху всеки орган в тялото – от сърцето до кожата. Резултатът може да е умора, проблеми с паметта и концентрацията, главоболие, ставни болки, затлъстяване и много други.

 • Неподходящи зърнени храни

Наблягайте на такива, които не са лишени от техните фибри и вещества. Рафинираните може да предизвикат възпалителни реакции, идентични с тези при бялата захар. Препоръчваме пълнозърнести овесени ядки, кафяв ориз и киноа.

 • Пиете диетична сода

Диетичните соди съдържат изкуствени подсладители, които могат да доведат до повишена инсулинов реакция в организма. Това на свой ред може да отпуши покачване на килограмите, диабет тип 2 и други проблеми. Затова по-добре заменете диетичната сода с вода, овкусена с резен лимон, краставица или сода, подсладена от вас със стевия.

 • Храните се с изкуствени храни

Преработените хрнаи са една от основните причини за затлъстяването и разболяването на голяма част от хората днес. Всяка страна, която отваря врати на веригите за бързо хранене и преработените храни за нула време превръща своите жители в нация от болни. Всички тези продукти са създадени, за да удовлетворят производителите, но са в ущърб на потребителите.

 • Редовно приемате захар

Захарта е сред най-честите и сериозни фактори за предизвикване на възпаление. Колкото и учени и специалисти да питате, всички ще ви кажат да имате не едно, ами цели няколко наум с нея. Захарта се счита за пристрастяващ продукт, а отказът от нея често причинява дискомфорт на психично ниво. Съвременната индустрия я използва за придаването на вкус на храни, за които дори не подозираме, че в възможна употребата й – например захар асе съдържа в почти всички пакетирани храни, дори картофи и салати. Това е още една причина за опасното влияние на заведенията за бързо хранене.

 • Не консумирате достатъчно противовъзпалителни храни

Такива са например киселото мляко и киселото зеле. Те стимулират развитието на полезни бактерии в червата, чиято мисия е борбата с възпалителните процеси.

 • Не консумирате достатъчно листни зеленчуци

Спанак, кейл, броколи, къдраво зеле – това са едни от най-мощните източници на противовъзпалителни вещества.

 • Малко са ви омега-3 киселините

Омега-3 киселините са силно противодействие на възпаленията. При повечето хора се среща дисбаланс между омега-3 мастни киселини и омега-6. И двата вида са важни за оптимално здраве и се извличат от начина ни на хранене. Добре е да се целите към снабдяване с повече омега-3 за сметка на омега-6.

 • Използвате неподходящо олио за готвене

Рапичното, соевото и царивичното олио съдържат високо процент омега 6 мастни киселини и много малко омега-3, което благоприятства възпалителните процеси. По-добър избор биха били зехтинът, маслото от макадамиа, кокосово олио или гхи (пречистено краве масло).

 • Не спортувате

Обездвижването също е в топ пет на най-честите причини за предизвикване на възпаление. Спортуването - всяко действие, което повишава сърдечните обороти от бързо ходене до работа в градината, стимулира правилното функциониране на клетките и намалява възпалителните симптоми.

 • Имате излишно тегло

Всяка мастна клетка, на която мазнините са в повече, създава съединения, които създават един порочен кръг от качване на килограми и паралелно с това увеличаване на възпалителните процеси.

 

 

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

L-Карнитин
L-Карнитин moreL-Карнитин

L-Карнитин подпомага процесите участващи в намаляване на телесното тегло, като ги ускорява. Продуктът е подход ... още

50,00лв/ 100 к.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 50,00 лв. и съберете 40 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 370 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 14.00 лв.
НОРМА ФЕТ Псилиум
НОРМА ФЕТ Псилиум moreНОРМА ФЕТ Псилиум

Семена от индийски живовляк и екстракт от зелен чай са основните съставки на тази хранителна добавка. И двете съста ... още

31,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 31,00 лв. и съберете 21 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 270 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 14.00 лв.
НОРМА ФЕТ Худия
НОРМА ФЕТ Худия moreНОРМА ФЕТ Худия

Още от древни времена племената в Южна Африка са дъвчели кактуса Худия Гордони (Hoodia gordonii), за да притъпят чу ... още

25,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 25,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 250 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 9.00 лв.
Ябълков оцет
Ябълков оцет more
 • TOPseller
 • НОВпродукт
Ябълков оцет

Ябълковият оцет спомага за физиологичното изгаряне на мазнините и обмяната на веществата. Продуктът има благоприяте ... още

10,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 10,00 лв. и съберете 15 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 100 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 4.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Рано болестта трудно се диагностицира, но лесно се лекува. Късно лесно се диагностицира, но трудно се лекува.
Макиавели
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!