Quantcast

Търси

   
Няколко суперхрани, които ни правят по-млади

Няколко суперхрани, които ни правят по-млади

20.09.2014 111 0 Запази статията

Процесите на стареене, протичащи в организма, са нещо естествено и неизбежно, но хората ги възприемат по различен начин. Има огромно разнообразие от продукти, които ефективно се борят с видимите ефекти на остаряването, но в повечето случаи ние неутрализираме ефекта им чрез нездравословен начин на живот и ниска култура и качество на хранене. Изтъркана или не, фразата „Ти си това, с което се храниш”  важи в пълна сила особено в наши дни, където полезните съставки са доста ощетени като количество и пропорция спрямо консерванти, оцветители, сгъстители и пр.

Противно на схващанията, суперхраните не са само странни екзотични корени и водорасли, идващи от далечни земи. Често те са в непосредствена близост до нас и съвсем леснодостъпни.

Спанакът е изключително ценен заради високата си хранителна и витаминозна стойност..Освен че е богат на желязо – минералът, отговарящ за транспортирането на кислород до клетките, той съдържа витамините С и Е, както и бета-каротин, който предпазва кожата от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Витамин К и антиоксидантите в зеленолистния зеленчук спомагат за регенерирането на клетките и предотвратяването на проблеми с кожата.

Заради огромното количество антиоксиданти зеленият чай от векове наред е „суперзвезда” в борбата с възпалителните и дегенеративни процеси в тялото. Смята се, че е ефективно се справя с псориазиса, тъй като предотвратява свръхпроизводството на клетки и помага на кожата да диша.

Годжи бери са китайските плодчета-чудо. Богати са на полизахариди, аминокиселини, калий, витамин С и антиоксиданти – успешна природна формула, която се грижи за кожата, сърдечно-съдовата и имунната система.

Ликопенът в доматите, предпазва кожата от оксидация, предизвикана от прекомерно и непредпазливо излагане на слънце, което води до преждевременно остаряване и съсухряне. При експеримент, в който на една група от хора в продължение на 10 дни с дава натурален доматен сок с малко зехтин, а на друга група – само зехтин, в края на периода първите са с 40 % по-малко слънчеви изгаряния от останалите.

Подправките като: кардамом, канела, кориандър, куркума и джинджифил притежават неизброими полезни свойства. Веществото куркумин, което придава жълтия цвят на куркумата, има антибактериален и противовъзпалителен ефект. Джинджифилът съдържа над 40 антиоксиданта, които спомагат за детоксикацията на организма, а кардамомът и канелата стимулират кръвообращението и така повече кислород достига до клетките.

Невероятно е как само с промяна в режима и качеството на хранене можем да въздействаме върху състоянието на организма си. Това обаче не означава, че е необходимо да се ограничим диетата си само до тези храни. Разнообразяването на ежедневното меню с умерен прием на чисти и сурови плодове и зеленчуци скоро ще даде желания резултат.

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Лутеин+
Лутеин+ moreЛутеин+

Очите ни са ежедневно натоварени от четене и взиране в екранните устройства, с които работим или се забавляваме &nd ... още

35,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 35,00 лв. и съберете 30 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 340 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 11.00 лв.
НОРМА ЦЕЛ Таймстоп
НОРМА ЦЕЛ Таймстоп moreНОРМА ЦЕЛ Таймстоп

Мечта на всеки човек е да остане млад. Тези капсули помагат да сте по-дълго млади, както и да остареете по-здрави. ... още

28,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 28,00 лв. и съберете 22 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 280 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
Нар+Зелен чай
Нар+Зелен чай moreНар+Зелен чай

От древни времена в страните на Изтока, зеленият чай се смята за истински еликсир на здравето и дълголетието. Съдър ... още

31,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 31,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 300 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
Суперантиоксидант
Суперантиоксидант more
  • -36%ОТСТЪПКА
Суперантиоксидант

Поради актуалността на темата за антиоксидантите, PureVital предлага на пазара още една комбинация природни антиокс ... още

30,00лв19,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 19,00 лв. и съберете 15 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 310 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 5.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Аз правя невъзможното, защото възможното го прави всеки.
Пабло Пикасо
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!