Quantcast

Търси

   
Седем болки, които не търпят отлагане

Седем болки, които не търпят отлагане

02.04.2015 1682 0 Запази статията


Обръщайте внимание на сигналите на вашето тяло. Главоболието си е главоболие, ще кажете вие, а киселините в стомаха са просто сигнал, че сме прекалили с чипса. Но това невинаги е така. Болката и неразположението са начинът, по който тялото общува с нас и ни казва, че трябва да му обърнем внимание. Обикновено всеки човек има някаква идея, подозира каква може да е причината за неговия дискомофорт. Кои обаче са сигналите, червените флагчета, които подканват към незабавни, своевременни действия и не търпят опити за самолечение:

Болки и стягания в гърдите
„Ако хората отдаваха повече значение на езика на сърцето, казва известния кардиолог Артър Агатсън, щяха да си спестят толкова много излишни грижи и разходи“. В областта на кардиологията има три главни индикатора, че нещо не е наред с вашата сърдечна област – регулярно стягане в гърдите, задъхване и внезапно появила се болка в горната част на тялото. 

Силно главоболие
Силното и нестихващо главоболие може да е наченки на мигрена. Особено ако е придружено с други симптоми като промяна в слуха и зрението, тежест в стомаха, прозяване, оригване. Но то не бива да се подценява и поради друга причина. Нерядко главоболието може да е сигнал за мозъчен аневризъм. Мозъкът получава кръв от артерии, които доставят храна (глюкоза и кислород) на мозъчните клетки. Съединенията, в които се събират тези артерии могат да образуват слаби места, известни като аневризми. От тези области кръвта може да изтече или да се разпръсне  в околните тъкани, което причинява „убийствено главоболие“. 

Пулсиращ зъб
Ако зъбът пулсира, положението отива към абсцес т.е. болезнена инфекция в корена на зъба или между венеца и зъба. Често за причина за проблема се посочват нелекуван кариес, травма на зъб, възпаление или заболяване на венците. Те могат да доведат до проблеми с емайла, което позволява на бактериите да заразят центъра на зъба, т. нар. пулпа. Инфекцията може да се разпространи от корена на зъба до поддържащите го кости. Сред най-разпространените симптоми при абсцес на зъба е температура; болка при дъвчене; чувствителност на зъбите към топли или студени напитки и храни; горчив вкус и лош дъх в устата.

Болки ниско в корема от дясната страна
Ако чувството е все едно ви бодaт с шиш и наред с това ви се гади и ви тресе, има голяма вероятност да е възпаление на апендикса. Апендицитът и е най-разпространената причина за спешни хирургични интервенции. Състоянието директно заплашва живота на пострадалия и изисква спешна медицинска помощ, главно поради опасността от развитие на перитонит. При жените болките ниско долу може да са сигнал за цистит. Когато става дума за тази болест, по някакви причини жените често се мъчат, търпят, занимават се със самолечение и при най-малкото изстудяване отново се хващат от болки за корема. Циститът не бива да се подценява и се нуждае от незабавно лечение.

Често стомашно неразположение
Ако през последния месец дните, в които сте имали подут стомах, газове, болки и липса на апетит са повече от тези, в които не сте, задължително грабвайте якето и отивайте на преглед. Възможностите за сериозни неприятности в стомашната област са големи и не търпят отлагане.

Болки в кръста и изтръпване на пръстите
Помогнали сте на братовчед си да се премести в новия си апартамент и вече сте изхабили няколко противовъзпалителни мазила, но ефектът е нулев. По-добре отидете на преглед при ортопед, защото един от дисковете може да е притиснал гръбначен нерв.

Болки и подуване на крака
Прасецът ви е подут, зачервен и чувствителен на допир. Не подценявайте ситуацията, защото може да е тромб. Поддържането на нормалното течно състояние на кръвта в организма е ключово за протичането на всички жизнени процеси в него. Някои фактори обаче могат да доведат до засилване на процеса на сгъстяване на кръвта. Така при определени условия в кръвоносната система може да се получи „скупчване“ на кръвни клетки върху дадено място на кръвоносен съд. Стесняването на диаметъра на кръвоносните съдове, вследствие отлагане на холестерол, е сред най-сериозните рискови фактори, предразполагащи към образуване на тромби. Други фактори, които способстват процеса са, обездвижване, тютюнопушене, прием на лекарства, прекарани вирусни инфекции, специфични заболявания, оперативни интервенции и др.
Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Good-Better-Best
Good-Better-Best more
 • TOPseller
Good-Better-Best

Специфичният комплекс съставки на GOOD-BETTER-BEST стимулира функционирането на нервната ни система и пов ... още

52,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 52,00 лв. и съберете 41 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 600 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 15.00 лв.
Mental Health
Mental Health more
 • TOPseller
 • НОВпродукт
Mental Health

Една от основните причини за здравословните проблеми в съвременното общество е стресът. Напрегнатата работна сред ... още

49,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 49,00 лв. и съберете 39 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 510 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
Златен корен
Златен корен more
 • НОВпродукт
Златен корен

Стресът в ежедневието ни е неизбежен. Необходимостта да изпълняваме все повече задачи за все по-малко време, преком ... още

43,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 43,00 лв. и съберете 35 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 420 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 15.00 лв.
Колострум
Колострум moreКолострум

Коластрата е най-концентрираното мляко, което се отделя в първите часове след като кравата е родила. Използваната в ... още

50,00лв/ 100 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 50,00 лв. и съберете 40 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 480 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 16.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Ако искаш да вземаш, научи се да даваш.
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!