Quantcast

Търси

   
Открийте света на лечебните билки

Открийте света на лечебните билки

09.06.2017 285 0 Запази статията

“ Най-добрият лекар е природата дори само за това, че лекува три четвърти от всички болести и никога не се изказва лошо за своите колеги”, е казал В. Шербюле.
Билколечението е старо, колкото човечеството. Билките или лечебните растения имат различни свойства и от векове са използвани широко от хората в народната медицина за лечение на множество заболявания и за подпомагане на организма.
Билколечението и днес често се явява като заместител на традиционната медицина, премествайки акцента на лечение от стетоскопа и аптеките върху лечебната сила на билките. Днес съвременните изследвания върху полезните свойства на билките не само потвърждават техния ефект, но и способстват за създаването на билкови продукти - таблетки, капсули, сиропи и други успешно приложими форми за билколечение.

Кои са лечебните билки?
Отговорът е всички - от босилек, мента, риган и градински чай до екзотично звучащите Маралски корен, ХерициумДжиаогулан, Мака, Галангал, Златен корен и други. Казвайки лечебни растения, разбираме билки и подправки - техните корени, листа, семена, кора, цветове и други части. Можем да добавим  куркумата, чесъна и джинджифила като мощни средства за подпомагане на организма към списъка на лечебните растения също. Ето приложенията на някои познати билки при конкретни здравословни проблеми:
Джинджифил: ако се чувствате замаяни, не ви понася пътуването с кола или с друго превозно средство, дъвченето на парче свеж джинджифил много би помогнало.
Масло от риган: има мощно противогъбично действие, действа много добре срещу настинки, кашлица и хрема, укрепва имунната система. Можете да добавите няколко капки от маслото към сутрешния си фреш.
Мента: тя расте в изобилие, не е скъпа и може да се намери във всеки магазин, а помага при главоболие, стрес, депресивни състояния, кашлица и нарушено храносмилане. Може да я добавите към фреш, салата или просто да я сдъвчете.

Как да използваме лечебните билки и подправки?
Начините да се възползваме от полезния ефект на лечебните растения са много. Билките и подправките се предлагат пресни, сушени, под формата на таблетки, масла, тинктури, мехлеми и други, важно е да си набавим дневната доза.
За разлика от лекарствата, отпускани с рецепта, билковите лекарства имат най-добър ефект, когато се консумират ежедневно - и при възникнал вече проблем и като профилактика.
Например, в началото на зимата можете да добавите риган към диетата си, а ако имате проблеми със ставите, да увеличите консумацията на куркума.
Ако имате проблеми със съня, пийте чай от лайка. Можете да комбинирате лайка с лимонова трева и мента.
Свежият аромат на босилека зарежда с енергия - поръсете щедро върху храна или си направете чай.

* В случай, че вече имате диагностицирано заболяване, за да имат ефект билковите лекарства, те трябва да бъдат приемани в концентрирани дози, точно както при лекарствата, отпускани с рецепта. За целта може да заложите на качествени билкови екстракти под формата на хранителни добавки.

Откъде можем да си набавим лечебни билки?
Най-добрият и може би най-забавният начин е да си ги отглеждате сами - на балкона, в двора или на кухненския прозорец. Много от билките се отглеждат лесно. Можете да си ги наберете сами - мащерка, лайка, липа, мента, розмарин и много други растат свободно. Подбирайте чисти места за събирането им.
По-екзотичните лечебни растения се предлагат във физическите и онлайн специализирани магазини за здравословен живот под различни форми. Опитайте! Доверете се на силата на природата!

 
Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Инфлустоп Базиликум
Инфлустоп Базиликум moreИнфлустоп Базиликум

Настинките и кашлицата са едни от най-често срещаните заболявания. Босилекът и дивият копър са известни със своите ... още

23,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 23,00 лв. и съберете 17 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 220 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 8.00 лв.
Колострум
Колострум  moreКолострум

Коластрата е най-концентрираното мляко, което се отделя в първите часове след като кравата е родила. Използваната в ... още

50,00лв/ 100 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 50,00 лв. и съберете 40 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 480 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 16.00 лв.
Природен Витамин С
Природен Витамин С moreПрироден Витамин С

ПРИРОДЕН С КОМПЛЕКС съдържа уникален микс от естествени вещества с високо съдържание на витамин С. Този витамин изп ... още

28,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 28,00 лв. и съберете 22 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 280 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 9.00 лв.
Суперантиоксидант
Суперантиоксидант more
  • -36%ОТСТЪПКА
Суперантиоксидант

Поради актуалността на темата за антиоксидантите, PureVital предлага на пазара още една комбинация природни антиокс ... още

30,00лв19,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 19,00 лв. и съберете 15 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 310 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 5.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Блаженството на тялото е в здравето, блаженството на ума — в знанието.
Талес
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!