Quantcast

Търси

   
Нарът съживява сърцето и прочиства черния дроб

Нарът съживява сърцето и прочиства черния дроб

19.09.2014 718 0 Запази статията

Познат и използван като пълноценна храна и лекарство от различни народи още от древността, нарът е един от най-полезните плодове и ефектът му се усеща дори ако се приема в по-малки количества.  В Египет са го използвали за стимулиране на плодовитостта, в Тибет – за справяне със стомашно-чревни разстройства, в арабския свят  са предотвратявали и лекували сърдечни заболявания, а индийците и китайците го използват като средство за подмладяване и подобряване на жизнения тонус и обмяната на веществата. Хубавото е, че почти всички части на растението могат да се използват и дори след като търпеливо отделите сладко-киселите семенца от вътрешността, запазете кората, защото от стомахът ви ще се зарадва на чудесната отвара от нея.

Ето и някои от многобройните здравословни свойства на плода:

 • Богат на витамин С, минерали и антиоксиданти

Само чаша сок от нар ви набавя почти половината от необходимата дневна доза витамин С. Превъзхожда по количество на минералите – калий, калций, магнезий, фосфор, желязо – много от другите плодови сокове и съдържанието на антиоксиданти в нара е съизмеримо с това в зеления чай и червеното вино.

 • Регулира метаболитните процеси

Нарът успокоява възпалителните процеси и подпомага усвояването на веществата. Регулирането на кръвната захар го прави чудесно средство за справяне както с диабета, така и с наднорменото тегло.

 • Едно от най-ефикасните лекарства срещу диария

Сокът от нар може да пребори дори и тежка форма на стомашно разстройство и диария. Той регулира и възстановява нормалното функциониране на храносмилателната и отделителната система, за разлика от медикаментите, които просто рязко спират процеса, без реално да лекуват симптомите и причините за него.

 • Полезен за родилки и желаещи да заченат

Фолиевата киселина в сока от нар е изключително важна за предотвратяването на спонтанен аборт и увреждания на плода, както и подпомага плодовитостта. Калият спомага за регулирането на водния баланс в организма и предотвратява задържането на течности, а магнезият помага при възникващите в по-напреднала бременност мускулни крампи.

 • Възстановява черния дроб

Нарът има регенериращ ефект върху клетките и цялостното функциониране на този жизненоважен орган особено след злоупотреба с алкохол и химически медикаменти.

 • Подпомага сърдечната дейност

От една страна, нарът се бори успешно с високите нива на лош холестерол, а от друга страна заздравява кръвоносните съдове, стимулира кръвообращението и по този начин.

Списъкът с ползите от този буквално вълшебен плод е доста дълъг и включва още: антиалергично и антианемично действие, естествен имуностимулатор, помощник в борбата с излишните килограми, нормализиране на функцията на дихателните органи,  предотвратяване на канцерогенните процеси.

Разбира се, широкият спектър от благотворни ефекти не означава да се прима целодневно и неограничено нар под всякаква форма. Прекомерната употреба на който и да е полезен продукт, може да окаже нежелано и неочаквано странично въздействие. Но не се колебайте да си приготвите чай от кората, който може да комбинирате с листа от горски плодове например, да добавите няколко семенца към салатата или шейка си, да украсите вкусен сладкиш или крем.

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Антиоксидант
Антиоксидант moreАнтиоксидант

Няма нищо чудно в това, че темата за антиоксидантите е особено актуална – тези полезни хранителни съставки ни ... още

20,00лв/ 50 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 20,00 лв. и съберете 21 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 190 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 7.00 лв.
Нар+Зелен чай
Нар+Зелен чай moreНар+Зелен чай

От древни времена в страните на Изтока, зеленият чай се смята за истински еликсир на здравето и дълголетието. Съдър ... още

31,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 31,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 300 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
Нормацел
Нормацел moreНормацел

Нормацел представлява уникална комбинация от дванадесет, доказали своето противотуморно действие, природни съставки ... още

59,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 59,00 лв. и съберете 40 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 600 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 18.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Това, което причинява болестта, същото може и да я лекува.
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!