Quantcast

Търси

   
Можем ли да облекчим инфекциите на пикочните пътища?

Можем ли да облекчим инфекциите на пикочните пътища?

06.03.2017 632 0 Запази статията

Инфекциите на пикочните пътища са едни от най-често срещаните инфекциозни заболявания. Добрата профилактика и хигиена са от огромно значение срещу болезненото уриниране, паренето и честото ходене до тоалетна, които съпътстват неприятните инфекции на пикочните пътища.
Можем да облекчим дискомфорта от болезнените инфекции на пикочните пътища, спазвайки следните съвети:

Пием достатъчно вода

При инфекции на пикочните пътища, едно от основните неща, които трябва да се направят, е да се пие много вода. Пиенето на вода спомага за отмиването и извеждането на бактериите, които причиняват инфекцията. Затова е необходимо да се провокира колкото се може по-често уриниране.

Увеличим приема на витамин С

Заложете на храни с високо съдържание на витамин С, защото големите количества витамин С правят урината по-кисела, което потиска растежа на бактериите в пикочните пътища.
При лечение на уринарни инфекции лекарите винаги предписват големи дози витамин С, който поддържа нормални нивата на киселинност в урината и спомага за предотвратяване на повторни възпаления.

Спазваме здравословен хранителен режим

При инфекции на пикочните пътища кофеинът, алкохолът, пикантните храни, никотинът, газираните напитки и изкуствените подсладители допълнително дразнят пикочния мехур -  затова е добре приемът им да се ограничи до минимум.

Уринираме често

Честото изпразване на пикочния мехур спомага за извеждането на част от бактериите, причиняващи инфекцията. Не задържайте урина умишлено - задържането е предпоставка за размножаване на бактериите.

Доверяваме се на природата

Приемът на различни билки или техни екстракти облекчава болката и дискомфорта, съпътстващи уринарните инфекции. Природните средства,  които насърчават здравето на пикочната система са хвойна, бял равнец, коприва, хмел, джинджифил, копър, лайка, невен, екстракт от гроздови семки, червена боровинка и други.

Изградим здравословни навици

Промените в начина на живот могат да помогнат за по-бързо възстановяване от инфекцията и да предотвратят появата на нова:

 * Намаляване или отказване от тютюнопушене

 * Намаляване на кофеина

 * Ограничаване консумацията на алкохол

 * Носене на широки памучни панталони и памучно бельо

 * Използване на продукти за лична хигиена без добавен парфюм 

 * Ходене до тоалетна винаги и при най-малка нужда

 
Добавете коментар 0

Прочетете още...

Здравето е най-ценното съкровище, което най-лесно може да се загуби. Вероятно затова така лошо го пазим.
Е. Бошен
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!