Quantcast

Търси

   
Мандарините - здраве в оранжево

Мандарините - здраве в оранжево

06.12.2017 303 0 Запази статията

Психолозите препоръчват мандарините като средство в борбата със зимната депресия, защото твърдят, че един поглед върху оранжевото им изобилие повишава настроението, а диетолозите споделят, че те са едни от най-ниско калоричните плодове.
Специалистите по хранене препоръчват мандарините в борбата с наднорменото тегло и затлъстяването.
Установено е, че консумацията на плода намалява до 60% телесните мазнини само за един месец. Резултатите от проведено наскоро проучване в Южна Корея потвърждават значението на мандарините в борбата със затлъстяването и излишните килограми. В проучването взимат участие мъже и жени с видими признаци на хронично затлъстяване от различни възрастови групи. Участниците били разделени в две групи, спазващи еднакъв двигателен и хранителен режим, като участниците от едната група консумирали по няколко мандарини на ден или по няколко чаши фреш от плода, а другите не. Проучването продължило два месеца, като в края му телесното тегло и обиколките на участниците, консумирали мандарини, били видимо и драстично намалели.
Консумацията на мандарини оказва благоприятно въздействие върху здравето на черния дроб - плода помага за обновяването на хепатоцитите и спомага изчистването на мазнините, натрупани около органа.
В 100 грама мандарини се съдържат средно 35  килокалории, 82 грама вода, до 17 грама захари (в зависимост от сорта), 42 мг витамин С, 18 мг витамин А, витамини В1, В2, РР, К, D и каротин, калий и калций.
Оранжевият цвят на мандарините се дължи на каротина, който е мощен антиоксидант, защитаващ клетките от вредното влияние на свободните радикали. Каротинът повишава имунитета, предпазва клетките от стареене, оказва благоприятен ефект върху състоянието на кожата и е важен за доброто зрение.
Мандарините се препоръчват при простудни заболявания през студените месеци за повишаване на жизнения тонус и имунитета. Високото съдържание на витамин С в тях ги прави особено полезни при смяната на сезоните и ниските температури през зимата. Освен това витамин С е и силен антиоксидант, той участва в синтеза на колаген, което го прави изключително важен за гладката и еластична кожа.
Прясно изстисканият сок от мандарини е богат на витамини С и РР, калий и фолиева киселина. Този сок повишава жизнения тонус, намалява чувството за умора, укрепва кръвоносните съдове, оказва благоприятно влияние при атеросклероза и високо кръвно налягане.
Научни изследвания показват, че развитието на рака може да бъде повлияно от мандариновата кора. Мандариновата кора съдържа веществото салвестрол Q40, което има противотуморен ефект. При взаимодействието си с някои ензими в раковите клетки, веществото салвестрол Q40 се превръща в отрова за тях и става 20 пъти по-токсично.
Мандарините са богати на лесно усвояеми прости захари, зареждат ни с енергия, подпомагат имунната функция, оказват положително влияние върху метаболитните процеси, повишават жизнения тонус и не на последно място - са много вкусни.

 
Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Пробиотик Комплекс
Пробиотик Комплекс more
  • -34%ОТСТЪПКА
Пробиотик Комплекс

В храносмилателния тракт на всеки човек има над 200 вида “добри” бактерии, които ни помагат да преработ ... още

49,00лв32,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 32,00 лв. и съберете 25 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 490 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
Проставит
Проставит moreПроставит

Оплакванията от уголемена простата засягат все по-млади мъже, като честите уринирания, болката и слабата струя са ч ... още

15,00лв/ 50 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 15,00 лв. и съберете 15 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 150 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 5.00 лв.
Пу-Ер чай
Пу-Ер чай more
  • НОВпродукт
Пу-Ер чай

Чаят Пу-Ер е известен от векове като лечебно средство за различни болестни състояния. Използва се за забавяне на пр ... още

8,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 8,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 100 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 4.00 лв.
Селен
Селен moreСелен

Неправилното хранене, недоспиването и заседналото ежедневие изтощават организма ни и това веднага си проличава върх ... още

12,00лв/ 50 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 12,00 лв. и съберете 10 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 120 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 4.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Ако искате да успеете, удвoeте неуспехите си.
Том Уотсън
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!