Quantcast

Търси

   
Мандарините - здраве в оранжево

Мандарините - здраве в оранжево

06.12.2017 59 0 Запази статията

Психолозите препоръчват мандарините като средство в борбата със зимната депресия, защото твърдят, че един поглед върху оранжевото им изобилие повишава настроението, а диетолозите споделят, че те са едни от най-ниско калоричните плодове.
Специалистите по хранене препоръчват мандарините в борбата с наднорменото тегло и затлъстяването.
Установено е, че консумацията на плода намалява до 60% телесните мазнини само за един месец. Резултатите от проведено наскоро проучване в Южна Корея потвърждават значението на мандарините в борбата със затлъстяването и излишните килограми. В проучването взимат участие мъже и жени с видими признаци на хронично затлъстяване от различни възрастови групи. Участниците били разделени в две групи, спазващи еднакъв двигателен и хранителен режим, като участниците от едната група консумирали по няколко мандарини на ден или по няколко чаши фреш от плода, а другите не. Проучването продължило два месеца, като в края му телесното тегло и обиколките на участниците, консумирали мандарини, били видимо и драстично намалели.
Консумацията на мандарини оказва благоприятно въздействие върху здравето на черния дроб - плода помага за обновяването на хепатоцитите и спомага изчистването на мазнините, натрупани около органа.
В 100 грама мандарини се съдържат средно 35  килокалории, 82 грама вода, до 17 грама захари (в зависимост от сорта), 42 мг витамин С, 18 мг витамин А, витамини В1, В2, РР, К, D и каротин, калий и калций.
Оранжевият цвят на мандарините се дължи на каротина, който е мощен антиоксидант, защитаващ клетките от вредното влияние на свободните радикали. Каротинът повишава имунитета, предпазва клетките от стареене, оказва благоприятен ефект върху състоянието на кожата и е важен за доброто зрение.
Мандарините се препоръчват при простудни заболявания през студените месеци за повишаване на жизнения тонус и имунитета. Високото съдържание на витамин С в тях ги прави особено полезни при смяната на сезоните и ниските температури през зимата. Освен това витамин С е и силен антиоксидант, той участва в синтеза на колаген, което го прави изключително важен за гладката и еластична кожа.
Прясно изстисканият сок от мандарини е богат на витамини С и РР, калий и фолиева киселина. Този сок повишава жизнения тонус, намалява чувството за умора, укрепва кръвоносните съдове, оказва благоприятно влияние при атеросклероза и високо кръвно налягане.
Научни изследвания показват, че развитието на рака може да бъде повлияно от мандариновата кора. Мандариновата кора съдържа веществото салвестрол Q40, което има противотуморен ефект. При взаимодействието си с някои ензими в раковите клетки, веществото салвестрол Q40 се превръща в отрова за тях и става 20 пъти по-токсично.
Мандарините са богати на лесно усвояеми прости захари, зареждат ни с енергия, подпомагат имунната функция, оказват положително влияние върху метаболитните процеси, повишават жизнения тонус и не на последно място - са много вкусни.

 
Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Алое Вера
Алое Вера moreАлое Вера

Не случайно растението Алое вера е наричано още растение-чудо. Неговите лечебни свойства са известни от векове. Ало ... още

13,00лв/ 50 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 13,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 100 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 5.00 лв.
Антиоксидант
Антиоксидант moreАнтиоксидант

Няма нищо чудно в това, че темата за антиоксидантите е особено актуална – тези полезни хранителни съставки ни ... още

20,00лв/ 50 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 20,00 лв. и съберете 21 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 190 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 7.00 лв.
Вижън Експерт
Вижън Експерт moreВижън Експерт

ВИЖЪН ЕКСПЕРТ е специален комплекс от съставки, които имат положително въздействие върху зрението. Комбинацията на ... още

19,00лв/ 50 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 19,00 лв. и съберете 19 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 170 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 8.00 лв.
Простан
Простан moreПростан

Открай време за здравето на простатата се препоръчват хранителни продукти с богато съдържание на фитостероли. Такив ... още

32,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 32,00 лв. и съберете 22 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 280 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 11.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Бедата не е в това, че тялото старее, бедата е там, че душата остава млада.
Монтен
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!