Quantcast

Търси

   
Лесни упражнения за нови майки

Лесни упражнения за нови майки

14.04.2016 132 0 Запази статията
Едно от първите неща, които всяка нова майка желае да осъществи след като нейното дете се е появило благополучно на този свят, е да намери най-добрия начин да се върне отново към естествената си фигура. Добрата новина е, че това никак не е чак такова сложно и голямо предизвикателство, колкото изглежда на пръв поглед. Експертите твърдят, че ако непосредствено след раждането и разбира се след отшумяването на болките и неразположенията, се захванете с упражнения, ще възстановите бързо своя външен вид и здраве. 
Като начало е добре да се започне с леки до умерени от към интензивност тренировки. Постепенно с възвръщането на формата може да решите да засилите интензивността или продължителността на упражненията.

Разходки
Повечето считат, че вървенето ни е нещо присъщо, което  не влиза в категорията „упражнения за сваляне на килограми“. Вървенето обаче крие наистина огромен потенциал и е много важен етап от процеса на възстановяване след раждане и подобряване на цялостното състояние на жената. Добра идея е да вървите по половин час на ден, а когато почувствате необходимост, може да ускорявате и темпото.

Глутеус мост (повдигане на таза от легнало положение)
Глутеус мостът е упражнение за тонизиране и оформяне на седалището и задната част на бедрата. Съветът ни е да започнете с него не по-рано от шестата седмици след раждането. Има няколко варианта на изпълнение според разположението на стъпалата, както и с един или с два крака. Лягате по гръб, коленете са сгънати, така че ходилата да стъпват на пода. Повдигате таза и седалището, задържате за около секунда- две и отпускате. Направете общо от 5 до 10 повторения.
 
Упражнение „дъска“ 
Дъската е наистина незаменимо упражнение, особено когато искате бързо и ефективно да смъкнете следродилното коремче и да заздравите коремните си мускули. Наред с това обаче ще помогнете много на гърба, гърдите, раменете и врата си. Редовното практикуване на позицията дъска също така води до повишаване на изометричната сила в коремната област, което от своя страна облекчава напрежението и болките в кръста при продължително стоене на крак – нещо, което е неизбежно при бъдещите задължения на майката. При упражнението „дъска“ се опирате на лакти и изпъвате тялото си като за лицева опора. Целта е да задържите между 30 и 60 секунди, а впоследствие може да увеличавате продължителността.

Дъска и изправяне
Упражнението е подобно на бърпи и се счита за подготвителен етап към по-сложното  бърпи упражнение.  Развива средната част на тялото, а също седалището и краката.  Освен това е изключително полезно за сърдечно-съдовата система и затова се включва в повечето кардио фитнес програми. Приклякате, поставяте ръце пред ходилата си, избутвате се с тяхна помощ назад в поза дъска. След това с един скок напред се връщате в изходната клекнала позиция. Важно е да се отбележи, че когато клекнете, стъпвате на пръсти, а не на цяло стъпало, за да можете да се избутате назад.

Вървене с приклякане (лъндж)
Тази форма на упражнение е по-голямо предизвикателство за младите майки, затова можете да пристъпите към него след повече тренировки. Започвате от изправено положение с прибрани крака и ръце на кръста. Правите голяма крачка напред, така че и двете колена да се сгънат на 90 градуса. Коляното на водещия крак сочи напред, с другото почти докосвате пода, но не го опирате. Така правите няколко крачки,като редувате водещия крак. Впоследствие можете да използвате и гирички в двете си ръце, като по време на упражнението ръцете са спуснати покрай тялото.
Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Норма Сик
Норма Сик more
  • НОВпродукт
Норма Сик

НОРМА СИК влияе положително при дълги пътувания с кола или кораб, при морска болест и по време на бременност. Естес ... още

24,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 24,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 230 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 9.00 лв.
Супрема
Супрема moreСупрема

СУПРЕМА е натурален продукт, отговарящ на ежедневните нужди от основните витамини, минерали и микроелементи. Особен ... още

41,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 41,00 лв. и съберете 27 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 420 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 17.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Радвай се на чуждото здраве, че да се радваш на свое.
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!