Quantcast

Търси

   
Кромид лук убива бактерите и прочиства кръвта

Кромид лук убива бактерите и прочиства кръвта

21.04.2015 712 0 Запази статията


Лукът може да се използва както вътрешно, така и външно в различни рецепти за подсилване на организма и справяне с множество проблеми.

Както знаем лукът има качеството да абсорбира токсините. Не случайно по време на голямата чумна епидемия в Англия всeки човек държал нечувани количества лук в дома си, за да избегне опасността. Ето защо не е добра идея да държам кромид лук в хладилника. Там той ще поеме всички токсини, разпространени в хладилното пространство, които впоследствие бихте погълнете вие. Ако искате да пречистите въздуха в дома си, нарежете лука на кубчета и го оставете за известно време на кухненския плот.

 

Кромид лук върху кожата

Лукът и чесънът са сред най-мощните антибактериални и антимикробни средства. Нищо чудно, че според народните вярвания те гонят всички дяволи от човека. Кожата ни притежава уникални механизми за разпространение на различни типове информация и вещества.  Когато поставим резен кромид лук или чесън на ходилото си, неговите качества ще преминат по хилядите нервни окончания на кожата и ще ги разнесат към вътрешните ни органи. Трансдермалното разпространение позволява директното проникване на вещества в кръвта. Най-добрите места, където могат да се поставят и различни етерични масла са ръцете и стъпалата.

Лукът убива и неприятните бактерии, действащи по кожата на стъпалата ни. Кромидът е богат на фосфорна киселина, която помага и за обновяването на  кръвта.

Кромид лук и лимон

Със следната рецепта ще пречистите кръвта си от вредни съставки и ще подобрите значително обмяната на веществата. Вземете 300 гр. кромид лук и килограм лимони. Двата продукта се нарязват  и се оставят да постоят в тенджера с 1,5 литра вряща вода за не повече от 15 минути. По този начин лукът и лимонът ще отдадат всичките си полезни вещества на водата. Най-полезно е сокът да се приема сутрин на гладно за период от 25 дни, след това може да се направи пауза за седмица и да се повтори. Това не само ще направи кръвта ви здрава като желязо, но помага изключително много за предотвратяване на инфаркт и мозъчен инсулт.

Прясно изцеден сок от кромид лук

Редовният прием на прясно изцеден сок от кромид лук също може да ви спести купуването на доста лекарства. Лукът съдържа до 66 % въглехидрати, множество серни съединения и растителни хормони, които понижават нивото на захарта в кръвта. Пресният сок от лук стимулира дейността на жлъчката, подпомага дейността на сърцето, отстранява газовете, понижава кръвното налягане, нормализира съдържанието на холестерол в кръвта, укрепва косата и почиства петната по кожата. Редовната му употреба помага за отстраняването на излишната вода от организма.

 

 

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Антихолестерол
Антихолестерол moreАнтихолестерол

Според последните проучвания повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на холестер ... още

18,00лв/ 50 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 18,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 150 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 6.00 лв.
ГИНКО ХЕРЦ Монаскус
ГИНКО ХЕРЦ Монаскус moreГИНКО ХЕРЦ Монаскус

Гинко билоба е известна със своето благотворно действие върху паметта, концентрацията и работоспособността. Приемът ... още

19,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 19,00 лв. и съберете 15 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 150 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 6.00 лв.
Горчив пъпеш
Горчив пъпеш more
  • 10капсули бонус
Горчив пъпеш

Едно от най-ефективните растителни средства за лечение на захарен диабет, Горчивият пъпеш е екзотичен плод, който щ ... още

31,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 31,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 300 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
НОРМА ЦЕЛ LDL
НОРМА ЦЕЛ LDL more
  • 3+1гратис
НОРМА ЦЕЛ LDL

Още преди хиляди години китайците са открили, че монаколините - вещества, които се получават след ферментация на че ... още

55,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 55,00 лв. и съберете 44 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 550 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 19.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Не позволявайте на училището да попречи на образованието Ви.
Марк Твен
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!