Quantcast

Търси

   
Коластрата - дар от природата

Коластрата - дар от природата

26.09.2016 175 0 Запази статията

Коластрата представлява жълтеникава течност, която се отделя от млечните жлези на майката в първите часове след раждането. Тя има изключително висока хранителна стойност и е в пъти по-полезна от кърмата. Начинът, по който се образува е много сложен, а съставките й не се срещат в толкова големи концентрации в нито една друга натурална храна.
Коластрата е не само храна, а и средство за лечение, профилактика и укрепване на имунната система. Тя осигурява правилен растеж на младия организъм, стабилност на костната система, баланс и устойчивост на имунитета, предпазва от инфекции, спомага за бързо зарастване на рани, подобрява работоспособността и издръжливостта, подпомага бързото възстановяване след тежки заболявания.
Приемът й оптимизира мускулния тонус, забавя процесите на стареене, подобрява състоянието на съединителните тъкани и кожата. Коластрата е важна за стабилността на нервната система, дава положителен заряд на емоциите и подобрява цялостно функциите на вътрешните органи.
Коластрата съдържа 37 естествени имуностимулатори и 8 фактори на растежа, които поддържат и възстановяват здравословния баланс в почти всички системи в човешкия организъм.
В Индия, коластрата от крави е била едно от най-популярните лекарства и продължава да се използва като пръв инструмент за противодействие срещу вирусите.
Научно доказано е, че с коластра от крава човешкия организъм може сигурно и надеждно да се защити от много вирусни заболявания и инфекции. Коластрата от крава съдържа 20 пъти повече имунни и антибактериални фактори от човешката коластра.
Кравите, които се отглеждат за коластра трябва да бъдат отглеждани в екологично чисти райони със защитени пасища.
Коластрата е богата на минерали като натрий, цинк, хром, магнезий, калций, желязо, фосфор, калий, съдържа витамини А, В1, В2, В5, В6, В9, В12, С, Е, бетакаротин, рибофлавин и ретиноева киселина.
Първото мляко съдържа :

- Имуноглобулин - този фактор неутрализира вирусите, бактериите и токсините в храносмилателната и дихателната система. Имуноглобулините са специфични антитела, които "охраняват" здравите клетки и тъкани от въздействието на патогенни микроорганизми като вируси и бактерии.

- Цитокини - това са фактори, които подсилват имунната система.

- Лактоферин - това е естествен млечен гликопротеин, който подпомага имунната система и осигурява по-голяма защита срещу болестотворни микроорганизми. Лактоферинът действа като мощен широкоспектърен антибиотик, който за разлика от фармацевтичните антибиотици, помага и срещу вируси. Ефикасен е срещу бактерии, гъбички и протозои, освен това е силен антиоксидант, който намалява негативното влияние на свободните радикали.

- Интерлевкин 10 - това е специфично вещество, което забавя възпалителните процеси.

- Пролипептид - хормон, богат на пролин, който регулира функцията на тимусната жлеза.

- Олиго-полизахариди и гликоконюнганти - това са захари, които се борят с патогенните бактерии и предпазват организма от тяхното проникване в стомашните стени.

- Фактор на растежа на епителната тъкан - стимулира възстановяването на тъканите и зарастването на наранени или деформирани участъци на храносмилателни тракт.

- Инсулин-подобен фактор на растежа - фактор, който е много важен за растежа на мускулните и костните клетки. IGF-1 или инсулин-подобен фактор на растежа има по-добър анаболен ефект от всяко друго вещество, дори и от стероидите и води до увеличаване на мускулната маса и силата.

- Трансформиращи фактори на растежа ( TGF A и B) - стимулиращ фактор, който е важен за възстановяването и зарастването на наранени места. Учените предполагат, че тези фактори могат да намалят или дори да предотвратят развитието на остеопорозата.

- Хормон на растежа ( GH) - важен е за нормалното израстване на човека и спомага за развиването на максимален генетичен потенциал
Какво е действието на коластрата върху организма:
- Защитава крехкия новороден организъм
- Подсилва и укрепва имунната система
- Спомага за качване на мускулна маса
- Увеличава физическата сила
- Повишава издръжливостта и работоспособността
- Регулира теглото като предпазва тялото от изгаряне на глюкоза
- Предпазва от бактерии и микроби, увеличава устойчивостта на организма срещу инфекции
- Помага за нормалното развитие на децата и спомага при растежа им
- Повишава здравината на костите
- Ускорява заздравяването на рани и възстановяването на тялото
- Облекчава алергичните симптоми и потиска реакцията към алергените
- Подобрява настроението и успешно преборва психически неразположения
- Забавя стареенето и подмладява организма
- Намалява бръчките и изпъва кожата
- Намалява и балансира кръвната захар
- Удължава живота
Последните медицински проучвания показват, че коластрата може да се използва при :
- Ревматоиден артрит, защото намалява възпалението
- При остеопороза и остеоартроза, тъй като спомага за изграждане плътността на костите
- При трансплантация, защото имуноглобулините биха могли да помогнат за намаляване на гъбичните и бактериалните инфекции
- Цитокините в коластрата помагат в борбата с раковите заболявания, защото притежават мощни интерлевкини
- При затлъстяване може да помогне на тялото да усвои по-добре храната
- Може да възстанови и подобри състоянието на кожата, следователно и да намали последиците от стареенето
Можем да кажем, че коластрата е най-широкоспектърният натурален продукт за поддържане и укрепване на имунитета на хора от всяка възраст и състояние. Всички знаем, че природата е нашият най-добър съветник и колкото по-близо се придържаме към нейните естествени лекове и начини да повишим жизнеността си, толкова по-сигурно е, че ще подобрим здравословното си състояние и ще се радваме на добро здраве.

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Колострум
Колострум  moreКолострум

Коластрата е най-концентрираното мляко, което се отделя в първите часове след като кравата е родила. Използваната в ... още

50,00лв/ 100 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 50,00 лв. и съберете 40 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 480 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 16.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Болните са неразумни, здравите - лекомислени, излекуваните - мъдри.
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!