Quantcast

Търси

   
Кои са храните убийци на мазнини? Седем храни с чудотворно действие.

Кои са храните убийци на мазнини? Седем храни с чудотворно действие.

31.05.2016 958 0 Запази статията

Голямото отслабване се крие в малките тайни.
Мислите си, че докато ядете не можете да горите калории?! 
Е, добра новина -  не е точно така. Има храни, които помагат на тялото да гори мазнините.
Тези 7 храни задвижват изгарянето на мазнини и подпомагат по естествен и здравословен начин свалянето на килограми.
Кои са храните с чудотворно действие?

 * Водата.
Водата съдържа 0 калории, утолява жаждата и притъпява чувството за глад. Дневната нужда от вода зависи от теглото ни, от нивото ни на активност, от физическото ни състояние, климат и др. фактори. Смята се, че минималното количество е 2 литра на ден, а в  дните, когато спортуваме активно дори 3 литра. Може да подсилим ефекта с кубче лед - така тялото изгаря повече енергия, защото се опитва да запази температурата си постоянна. Добавете резенче лимон или стръкче мента за по - добър вкус.

 * Зелен чай.
Зеленият чай подпомага изгарянето на мазнините, заради съдържащите се в него горчиви вещества от семейството на полифенолите, както и заради високото съдържание на кофеин. Консумацията му може да допринесе за ускоряване на метаболизма, тъй като неговото антиоксидантно действие помага на черния дроб да функционира по-ефективно. Смята се, че катехините, открити в зеления чай, спомагат за създаване на термогенеза - производство на топлинна енергия в тялото, което е свързано с изгарянето на калории. Според скорошно проучване в САЩ сред мъже с наднормено тегло се установява, че без други промени в диетата или в двигателната активност, пиенето на зелен чай три пъти на ден изгаря до 200 допълнителни калории на ден. Най- подходящото време за пиене на  зелен чай е между големите хранения.

 * Черно кафе.
Кафето е радост и почивка, прекрасен ритуал, време за споделеност, за усмивка или просто едно от нещата, които сме приели за неразделна част от нашето ежедневие, но също така черното кафе  активира метаболизма като стимулира нервната система. Освен това няма калории. Съдържащите се в него кофеин и  ниацин спомагат за създаването на термогенеза, повишават кръвното налягане и по този начин ускоряват изгарянето на мазнините. Кофеинът стимулира процес в тялото, нарече липолиза. Липолизата е разграждане на липидите, които се съхраняват в мастните клетки. Това в дългосрочен план също оказва влияние върху килограмите ни.

 * Чили.
Лютите чушки покачват температурата на тялото ни, а съдържащият се в тях капсаицин има антибактериално действие и кара метаболизма ни да работи на пълни обороти. Лютото раздвижва цялата хранителна система и е истински катализатор за организма. Когато ядем люти чушки, капсаицинът помага веднага за трансформирането на някои храна в топлина. Така всъщност преди калориите  да попаднат в тялото, те буквално изгарят в устата. Лютите вещества стимулират кръвообращанието и храносмилането, което води до повишен разход на енергия и по- добра обмяна на веществата.

 * Грейпфрути.
Грейпфрутът е богат на витамин C (отговорен за изграждането на съединителната тъкан) и на горчиви вещества, които се грижат за това мазнините да не се задържат на познатите проблематични места като  корем и бедра, а вместо това да се транспортират до мястото, където се изгарят. Грейпфрутът понижава нивото на хормона инсулин, с което улеснява изгарянето на мазнините, а високото му съдържание на фибри намалява апетита.

 * Мътеница.
Мътеницата е продукт, получен при избиване на сметаната в масло. Бедна е на калории, но е богата на калций, който подпомага изгарянето на мазнините. Предотвратява тяхното натрупване и активира изгарянето им.

 * Червено месо.
Нетлъстото агнешко и телешко месо са богати източници на Л- карнитин ( белтъчно съединение), който отговаря за много биохимични реакции в организма. Основните функции на L- карнитина  са изгарянето и освобождаването от мазнините в организма. Той помага и за бързото натрупване на мускулна маса като едновременно с това гори мазнините.

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Алое Вера Комплекс
Алое Вера Комплекс moreАлое Вера Комплекс

Известно е, че Алое Вера се използва с медицински цели още от първи век. И днес различни изследвания потвърждават п ... още

27,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 27,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 270 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 9.00 лв.
Антихолестерол
Антихолестерол moreАнтихолестерол

Според последните проучвания повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на холестер ... още

18,00лв/ 50 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 18,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 150 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 6.00 лв.
НОРМА ЦЕЛ LDL
НОРМА ЦЕЛ LDL more
 • 3+1гратис
НОРМА ЦЕЛ LDL

Още преди хиляди години китайците са открили, че монаколините - вещества, които се получават след ферментация на че ... още

55,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 55,00 лв. и съберете 44 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 550 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 19.00 лв.
Нигела Сатива
Нигела Сатива more
 • TOPseller
 • -37%ОТСТЪПКА
Нигела Сатива

Маслото от Нигела Сатива (черен кимион) има над 2500 години история като лечебно средство. “Фараонското масло ... още

16,00лв10,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 10,00 лв. и съберете 8 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 190 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 3.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Човек, когато се разболее, мисли за живота си, а когато оздравее – за парите си.
Монголска поговорка
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!