Quantcast

Търси

   
Кои вещества ни помагат да се справим със стреса?

Кои вещества ни помагат да се справим със стреса?

16.03.2015 879 0 Запази статията


Епохата, в която живеем е наситена с много напрежение, динамика, гонене на срокове и следване на натоварен график. Стресът се е превърнал в нашия най-добър приятел, с който прекарваме целия си ден. Неминуемо това няма как да не се отрази на организма. 

Да се освободим от напрежението не е трудно – може да си пуснем музика, да изгледаме един филм, да си поръчаме масаж или спа процедура, но всичко това само временно снема товара от нас. Възможно ли е да се освбодим от стреса в дългосрочен план? В крайна сметка колко музика може да изслуша човек, колко филми да изгледа или СПА процедури да си поръча за един ден?

Може би един от най-добрите начини да постигнем повече покой за тялото и ума е като обогатим организма си с веществата, които са родени, за да противодействат на тревогата и напрежението. Кои са те? 

Витамин Е – този толкова съществен витамин усилва нашата физическа мощ и ни дава опора да се справяме със стресовите ситуации. В действителност той се сработва със селена и помага на мозъка да развива своите успокоителни функции. Подобрява кръвообращението, поддържа здравето на мускулите и нервите, укрепва капилярите. Витаминът се съдържа в големи количества в слънчогледовото семе, синапа, ряпата, бадемите, червения пипер, спанака, папаята, маслините, кивито, доматите, броколите.
 

Витамин А
– стресът е най-често резултат от претоварване или загуба на енергия. В това отношение витамин А е особено полезен, тъй като детоксикира тялото и го изчиства от всички замърсяващи елементи. Витаминът поддържа имунната система, подпомага клетъчния растеж и има огромна роля за репродуктивните процеси. Най-добри източници на витамин А са млякото, яйцата, прасковите, ябълките, сливите, шипките, доматите, чушките, морковите, тиквата. 


Цинк
– цинкът помага за засилване на нашите съпротивителни сили. Стресът има свойството да изцежда физическата и умствена издръжливост на организма. Благодарение на цинка организмът създава и използва енергия. Цинкът е важен регулатор на генетичните дейности в  клетките. Той е от основно значение за функциите на стотиците ензими в тях. Съдържа се в млечните продукти, зърнените закуски, пълнозърнестите храни, в боба, ядките, гъбите

 
Холин – холинът е част от семейството на витамин В комплекс. Той е важен не само за метаболизма, но най-вече заради поддържащата  нервната ни система дейност. Неговите компоненти дават възможност за пренасянето на информация между нервите и мускулите. Най-богатият източник на холин са соята, фъстъците, карфиолът, бананите, лещата , яйцата, но усвояването при тях е доста бавно. За по-бърз ефект са на разположение и хранителни добавки.

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Good-Better-Best
Good-Better-Best more
 • TOPseller
Good-Better-Best

Специфичният комплекс съставки на GOOD-BETTER-BEST стимулира функционирането на нервната ни система и пов ... още

52,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 52,00 лв. и съберете 41 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 600 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 15.00 лв.
Mental Health
Mental Health more
 • TOPseller
 • НОВпродукт
Mental Health

Една от основните причини за здравословните проблеми в съвременното общество е стресът. Напрегнатата работна сред ... още

49,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 49,00 лв. и съберете 39 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 510 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
Златен корен
Златен корен moreЗлатен корен

Стресът в ежедневието ни е неизбежен. Необходимостта да изпълняваме все повече задачи за все по-малко време, преком ... още

43,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 43,00 лв. и съберете 35 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 420 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 15.00 лв.
Колострум
Колострум moreКолострум

Коластрата е най-концентрираното мляко, което се отделя в първите часове след като кравата е родила. Използваната в ... още

50,00лв/ 100 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 50,00 лв. и съберете 40 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 480 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 16.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Преди много да пожелаете нещо, трябва да разберете много ли е щастлив настоящият притежател на желаното.
Ларошфуко
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!