Quantcast

Търси

   
Как да влезем във форма с малки и лесни хитринки?

Как да влезем във форма с малки и лесни хитринки?

24.04.2015 1295 0 Запази статията


Предлагаме ви няколко съвета, които прилагани ежедневно ще ви помогнат да влезете във форма за летните месеци без дори да усетите.

 

На първо място, започвайте деня с чаша леко топла вода. Това е ключът към хидратиране, изчистване и тонизиране на тялото. А и до известна степен потиска апетита и предпазва от преяждане.

 

Вместо тежки и прекалено сладки десерти вземете парченце натурален шоколад. Той ще задоволи глада ви за сладко, а освен това е нискокалоричен.

 

Малки промени всеки ден – това е тайната за стройно тяло. Не е нужно да се подлагате на зверски ограничения. Днес заменете майонезения сос с лек дресинг от ябълков оцет или лимон и зехтин. Утре вместо сушен плод изяжте пресен.

 

Внимателно с порциите! Тук има един трик, с който да “залъжете” очите и ума. Изберете по-малка чиния, тъй като така тя винаги ще изглежда пълна. А както знаем – очите са по-лакоми от стомаха.
Още нещо – не яжте нещата директно от пакета, а ги изсупвайте в чиния или купичка – така ще знаете колко точно изяждате и няма да прекалявате.

 

Намерете лесни начини за повече движение – използвайте стълбите вместо ескалатора или асансьора, паркирайте по-далеч, за да повървите десетина минути до работното място, слизайте една спирка преди това.

 

Не стойте гладни продължително време, тъй като после ще се нахвърлите на храната като хищник. А това се случва най-често вечер, когато е най-вредно и затормозяващо за организма. Пет малки хранения са по-добре от три големи.

 

Внимавайте с напитките! Много от нас обръщат внимание единствено на храната, като пренебрегват калорийната стойност на напитките. По-добре наблегнете на водата, като прибавите различни свежи и тонизиращи съставки – лимон, алое вера, листенца мента.

 

Вечеряйте рано или поне 3 часа преди лягане. Иначе рискувате да развалите съня си и да си навлечете храносмилателни смущения. А и на следващата сутрин няма да сте свежи.

 

Достатъчно сън – това означава около 7-8 часа. Тялото и умът се нуждаят от почивка, за да възстановят енергийния си баланс и да функционират нормално. Метаболизмът се влияе негативно от непълноценния и недостатъчен сън.

 

 

 

 

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

НОРМА ФЕТ Нопал
НОРМА ФЕТ Нопал moreНОРМА ФЕТ Нопал

Всеки мечтае за стройна фигура и добър външен вид. Най-добре да постигнем това по здравословен и безопасен за орган ... още

32,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 32,00 лв. и съберете 19 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 270 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 11.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Преди да заговориш, обмисляй, и преди да се поболееш, грижи се за себе си.
Библията, Старият завет, Иисус, син Сирахов, 18, 17
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!