Quantcast

Търси

   
Какво представлява чистото хранене

Какво представлява чистото хранене

20.11.2015 3509 0 Запази статията

Независимо дали искате да свалите килограми, да поддържате добра форма или да направите мускули, всичко това може да се постигне с чисто хранене. Под това понятие се разбира постепенно включване на по-здравословни, свежи и чисти продукти в дневното меню и намаляване на недотам полезните хранителни групи.

Чистото хранене може да преобрази тялото ви без да прекарвате часове във фитнес салона, но най-важното е , че то благоприятства оздравяването на човекана физическо и ментално ниво, прави го по-малко податлив на сезонните болести, тъй като разнообразната и стойностна храна засилва пробитиците в червата и дава по-голяма имунна защита на организма.

Чистото хранене, за разлика от консумирането на преработени храни, при което човек може да се чувства слаб и отпуснат, дава много повече енергия на тялото. Нещо повече, това не е кратковременната енергия, която идва с приема на кафе и захар и която води до внезапни и резки спадове след преминаване на ефекта от тях, а е енергия, която поддържа тялото жизнено през целия ден.

Ето и някои общи насоки, които ще ви помогнат да преминете към здравословен и чист от вредни съставки хранителен режим в дългосрочен план.

Подбирайте висококачествено месо
По-добре е да приемате по-малко, но по-качествено месо, отколкото да се тъпчете всеки ден с нещо, което има съмнителен произход. Под качествено месо в най-добрият случай се разбира животни, хранени на свободна паша. Има производители, които слагат акцента точно на това.

Включвайте полезни мазнини
Полезните мазнини не ви правят дебели и са осоебно ключови за здравето. Набавят се най-вече от рибните продукти (риба тон, сьомга, аншоа, сардини), от ядки и семена (орехи, бадеми, чиа, лен, коноп), от авокадо, яйца и масла като зехтин и кокосово масло, а също и от млечни продукти.

Зелени и зеленолистни
Хранете се с много и разнообразни зеленчуци. Ако в чинията си разпознавате пълната гама от цветове на дъгата, значи сте избрали най-добряит вариант за похапване.

Плодове умерено
Плодовете трябва да са алтернатива на лакмоствата с рафинирана захар, оцветители и други синтетики. Прекаляването с плодовете обаче въздейства отрицателно на хормоните, регулиращи кръвната захар, което на свой ред може да обърка целия организъм.

Пийте течности
Най-добре се придържайте към вода и зелен чай. Зарежете содата и другите газирани напитки. Умерено с кафето. Най-добре е по една чаша сутрин. Опитайте се да включвате неща като кокосова вода и сок от алое вера – доста по-стойностни енергийни напитки от коя да е известна марка.

Не се тревожете за броя калории
Пропорциите варират според генетичното ви устройство, типа телосложение и дейността ви, но помнете, че най-важното е да включвате в балансиран вид всички макронутриенти в храната си (протеини, въглехидрати и мазнини). Затова не се хващайте за конкретна цифра и брой калории, които някой друг приема. Всеки организъм изразходва енергията по различен начин и усвоява хранителните вещества в зависимост от метаболизма си.

Наспивайте се добре
Витамините и минералите, съдържащи се в пълноценните храни, ще позволят на тялото да регулира хормоните ви през деня и да стимулира добрия сън през нощта. Богатите на нутриенти храни се грижат за доброто състояние на нервната система. Ще забележите пряка връзка между нещата,които ядете и качеството на съня ви. Давайте достатъчно почивка на тялото си след физически упражнения, за да може то да изгради мускулна памет и да се подготви добре за следващата тренировка. 
Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

ГИНКО ХЕРЦ Карнозин
ГИНКО ХЕРЦ Карнозин moreГИНКО ХЕРЦ Карнозин

Гинко билоба е известна със своето благотворно действие върху паметта, концентрацията и работоспособността. Приемът ... още

19,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 19,00 лв. и съберете 15 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 190 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 6.00 лв.
Гинко Билоба 100мг
Гинко Билоба 100мг more
  • -33%ОТСТЪПКА
Гинко Билоба 100мг

Гинко Билоба е едно от най-изследваните растения в света и една от най-употребяваните хранителни добавки. Приемът н ... още

15,00лв10,00лв/ 50 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 10,00 лв. и съберете 8 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 290 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 3.00 лв.
Гинко Билоба 30 мг
Гинко Билоба 30 мг moreГинко Билоба 30 мг

Гинко Билоба е едно от най-изследваните растения в света и една от най-употребяваните хранителни добавки. Приемът н ... още

9,00лв/ 30 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 9,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 100 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 6.00 лв.
Мемори Комплекс
Мемори Комплекс more
  • 10капсули бонус
Мемори Комплекс

Добрата функция на мозъка е невъзможна без достатъчното му захранване с витамин В. Освен този витамин капсулит ... още

27,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 27,00 лв. и съберете 16 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 280 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 9.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Радвай се на чуждото здраве, че да се радваш на свое.
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!