Quantcast

Търси

   
Какво е сепсис? Как можем да предотвратим тази опасна за живота инфекция?

Какво е сепсис? Как можем да предотвратим тази опасна за живота инфекция?

06.03.2017 569 0 Запази статията

Сепсисът е тежка системна инфекция, която се разпространява чрез кръвта. Симптомите включват повишена температура,  втрисане, учестени сърдечен ритъм и дишане, повръщане, гадене, диария, мускулни болки, високо ниво на кръвната глюкоза.
Сепсис означава наличие на бактерии в кръвта.
Той представлява изключително сериозно и потенциално животозастрашаващо състояние.
Сепсисът е спешно състояние, тъй като инфекцията може да се разпространи много бързо и изисква търсене на незабавна медицинска помощ.
Докато учените и лекарите работят върху разработване на лекарства, с които да реагират при състояния на сепсис, ние можем да направим всичко възможно, за да предотвратим развитието му като :

Не злоупотребяваме с антибиотици

Антибиотиците са необходими за лечение на тежки бактериални инфекции и животозастрашаващи болести, но не са правилно решение за лечение при общи вирусни инфекции, обикновена настинка, грип и възпалено гърло.
Злоупотребата или прекомерната употреба на антибиотици води до антибиотична резистентност. Специалистите смятат, че една от основните причини за значителното нарастване на пациенти със сепсис е именно увеличената резистентност към антибиотици.

Мием достатъчно често ръцете си

Ръцете трябва да се мият редовно. Миенето на ръцете е един от най-добрите начини да премахнем бактериите от нашите собствени ръце. Това е особено важно след използване на тоалетна в болници и други обществени места.
Добрата хигиена на ръцете често се цитира като най-важното условие за предотвратяване от предаване на резистентни организми и всякакви инфекции.

Полагаме грижи за раните си

И най-дребното ожулване или раничка при подходящи условия може да премине в тежка инфекция, затова раните винаги трябва да се почистват старателно.

Консумираме достатъчно пробиотици

Пробиотиците подпомагат имунитета и са отлична профилактика срещу сепсис. Те са добри бактерии, които обитават храносмилателния тракт, подпомагат способността на организма правилно да усвоява хранителните вещества и да се бори с различни инфекции.
Храносмилателната система представлява бариера срещу всички вредни вещества и микроорганизми, които приемаме с храната и течностите, които консумираме.
Ако искаме да сме здрави, трябва да имаме здрави стомах и черва, защото в храносмилателната система се намира около 70% от нашата имунна система. Когато количеството на добрите бактерии е достатъчно, организмът може да се пребори с нахлуването на вредните бактерии.
Има много изследвания, които показват, че пробиотичните храни и пробиотичните добавки са много добра профилактика срещу сепсис особено при бебетата, които са в по-голям риск от развитие на инфекции. Проучване от 2016 година показва, че пробиотичните добавки могат да намалят риска от колонизация с кандида и помагат за предотвратяване на инвазивни гъбични инфекции при недоносени новородени, които могат да преминат в сепсис.

Консумираме храни, богати на цинк и селен

Ниското съдържание на цинк, селен или и двете от тези жизненоважни вещества може да компрометира имунитета, което прави организма ни по-податлив на инфекции от всякакъв тип.
Изследвания, извършени на пациенти със сепсис са установили и критично ниските им концентрации на цинк и селен.
Добра превенция срещу сепсис са храни, богати на цинк и селен като зърнени храни, сурови ядки, сурови зеленчуци, морски продукти, бирена мая, пшеничен зародиш, шоколад, както и приема на селен и цинк под формата на хранителни добавки.

Употребяваме прополис

Прополисът е уникално вещество, което пчелите добиват, извличайки растителна смола.
Той има особено силно бактерицидно действие, потиска активността и унищожава различни микроорганизми, бактерии, вируси и гъбички, без да уврежда чревната микрофлора. Прополисът е достъпна естествена добавка, която може да помогне за предотвратяване на различни инфекции, включително и сепсис.

Сепсисът е изключително сериозно здравословно състояние, което изисква лекарска помощ. Спазването на добра хигиена на ръцете, приемът на продукти, богати на цинк и селен, консумирането на естествени пробиотици като мляко, комбуча, ферментирали храни, боза, кефир и др., приемът на прополис под формата на добавки, спазването на диета, богата на храни, които стимулират имунната система представлява интелигентна и напълно естествена превенция срещу развитие на инфекции, включително и сепсис.

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Алое Вера
Алое Вера moreАлое Вера

Не случайно растението Алое вера е наричано още растение-чудо. Неговите лечебни свойства са известни от векове. Ало ... още

13,00лв/ 50 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 13,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 100 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 5.00 лв.
Горчив пъпеш
Горчив пъпеш more
 • 5+3гратис
 • 2+1гратис
Горчив пъпеш

Едно от най-ефективните растителни средства за лечение на захарен диабет, Горчивият пъпеш е екзотичен плод, който щ ... още

31,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 31,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 300 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
Инфлустоп Базиликум
Инфлустоп Базиликум moreИнфлустоп Базиликум

Настинките и кашлицата са едни от най-често срещаните заболявания. Босилекът и дивият копър са известни със своите ... още

23,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 23,00 лв. и съберете 17 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 220 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 8.00 лв.
ОПЦ-Грозде
ОПЦ-Грозде moreОПЦ-Грозде

Семките на гроздето съдържат антиоксидантите ОРС (олигопроантоцианидини) - антоциан, процианидин, полифенол, както ... още

31,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 31,00 лв. и съберете 17 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 290 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

 • Етеричен спрей за стъпала "Лека нощ"

  Здравият и пълноценен сън е от жизнено значение за общото ни здравословно състояние. Сънят ни прави здрави, енергични и спокойни.Счита се, че 8 часа сън са достатъчн..

  Прочети повече
 • Как да решим проблема със стомашните киселини

  Киселините в стомаха са изключително неприятни и се проявяват като усещане за парене в горната част на корема и задгръдната кост. Те се образуват,..

  Прочети повече
 • Избелване на зъбите с куркума

  Сигурно ви звучи странно, че с една толкова жълта подправка като куркумата, която оцветява всичко в яркожълт цвят, може да се избелят зъбите, но това е факт. Освен, че притежав..

  Прочети повече
 • Цзу-сан-ли

  В една древна японска легенда се разказва за човек, който бил сред най-големите щастливци на света, защото бил научил от баща си едно специално умение – да разпознава точката на стоте болести. Момчето масаж..

  Прочети повече
Бъдещето ни зависи от това, което правим днес, а не от това, което ще правим утре.
Робърт Кийосаки
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!