Quantcast

Търси

   
Има ли връзка между емоциите и физическата болка

Има ли връзка между емоциите и физическата болка

10.02.2016 828 0 Запази статията


До каква степен емоциите се отразяват на хроничните болки. Според д-р Сюзън Бабел физическите болки се причиняват от проблемите на ума и психиката, а не само от структурните аномалии и мускулната недостатъчност. Те са следствие от взаимодействие между умствено-емоционалната и физическата сфера на човека. Това предполагат резултатите от множеството клинични изследвания, проведени от д-р Бабел, което идва да покаже, че болката е важен индикатор, насочващ индивида към преосмисляне на емоционално-психическто си състояние и преживявания. 

Най-характерното за този нов подход на третиране на физическите симптоми е, че за него не са нужни някакви специални упражнения, Физическа терапия, оперативна намеса, скъпи лекарства, а просто разбирането от пациента за първопричината, довела до болковия синдром. 

Възниква обаче въпросът, ако структурните аномалии не са причината за болките във врата, раменете, гърба и седалището, кое тогава предизвиква тези болки? Съгласно тезата, разглежана от д-р Бабел, можем да научим много от тялото си къде всъщност е източникът на нашите неразположения.

* Врат

Болката в областта на врата (освен породена от изкривяване пред компютъра или по време на сън) на едно по-фино ниво разкрива задръжки по отношение на даването и приемане на прошка. 

Прошката е нужна по-скоро на прощаващия, отколкото на човека, на който трябва да простим. В някои случаи той може изобщо да не се интересува от нашите чувства и дали сме му простили, но този, който страда, сме ние.

* Глава

Честите главоболия или мигрени се свързват със стреса, който е неизменна част от нашето съвременно битие. В случай, че забелязвате зачестяване на главоболията, това е сигурен знак, че ви трябва малко време за себе си. Главоболието обаче може да  се появява и когато вътрешно наказвате себе си. Мигрена имат онези, които искат да бъдат съвършени и сами си създават натиск, под който живеят, а също страдат от огромно количество потиснат гняв.

* Рамене

Болката в раменете е красноречив признак за емоциаонален товар. Отделете време да решите как може да се справите с този товар и дали ако го споделите с друг, няма да ви олекне.

* Горната част на гърба

Болките в гърба, раменете и врата не са просто механически проблеми, които могат да бъдат премахнати с помощта на механически средства.Ако чувствате, че нямате достатъчна емоцианална опора, много вероятно е това да се отрази на физическото състояние на гърба. Хората, които чувстват, че близките и приятелите им не ги оценяват, а също и тези, които изпитват затруднение с това да се разкриват пред други, най-често се оплакват от подобен проблем. Добре е да потърсите партньор, в чието присъствие не изпитвате дискомфорт да споделяте.

16109124_s.jpg* Долната част на гърба

Много от проблемите тук са индикатор за напрежение от финансово естество. Нужно е не да се оплаквате или изпадате в отчание, а да подходите по-целеустремено и организирано в управлението на средствата си. Защо да не се консултирате с човек от този бранш?

* Лакти

Болките в лактите и ръцете са израз на липса на гъвкавост. Истината е, че ние постоянно сме в процес на промяна и трансфомрация. Всичко се променя. Но при някои хора тези трансформации са съпътствани от силна съпротива, напрежение и стрес. Подходете с идеята, че всичко, което се случва е за добро и че ако все още не ви се струва така, то е защото все още е в процес на случване.

* Длани

Болките в дланите се тълкуват като сигнал за недостатъчна активност в социално отношение. Опитайте се да се срещате с повече хора и да създавате нови приятелства.

* Бедра

Ако сте принудени да вземете важно решение или се готвите да смените местожителството си, може да се появявт болежки именно в бедрата. Няма повод за тревоги. Просто обмислете добре нещата стъпка по стъпка.

* Колене

Болките в коленете се проявяват най-вече при хора, които се надценяват. Добре е в такива случаи да доброволствате в различни социални кампании и да се заземявате, напомняйки си, че никой не е съвършен.

* Прасци

Прасците определят чувството на ревност, което стаяваме, а също и складират стрес и напрежение. Затова се опитайте да елиминирате стресовите фактори около себе си и да потушите поривите на ревност.

* Глезени

Напрежението в глезените означава въздържание от удоволствията в живота. Няма нищо лошо в това човек от време на време да отпуска двата края на грижите и да се весели.

* Стъпала

Болките в стъпалата са свързани с чувството на депресия. Нужно е в такива моменти да се потърсят подходящи средства, с които да се противопоставите на меланхоличните вълни - да отдадете повече време на хобито си, да осиновите домашен любимец, да сте активни физически. Важно е да промените нещо в живота си.

 

 

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Good-Better-Best
Good-Better-Best more
 • TOPseller
Good-Better-Best

Специфичният комплекс съставки на GOOD-BETTER-BEST стимулира функционирането на нервната ни система и пов ... още

52,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 52,00 лв. и съберете 41 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 600 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 15.00 лв.
Mental Health
Mental Health more
 • TOPseller
 • НОВпродукт
Mental Health

Една от основните причини за здравословните проблеми в съвременното общество е стресът. Напрегнатата работна сред ... още

49,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 49,00 лв. и съберете 39 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 510 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
Златен корен
Златен корен more
 • НОВпродукт
Златен корен

Стресът в ежедневието ни е неизбежен. Необходимостта да изпълняваме все повече задачи за все по-малко време, преком ... още

43,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 43,00 лв. и съберете 35 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 420 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 15.00 лв.
Колострум
Колострум moreКолострум

Коластрата е най-концентрираното мляко, което се отделя в първите часове след като кравата е родила. Използваната в ... още

50,00лв/ 100 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 50,00 лв. и съберете 40 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 480 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 16.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Славата на един лекар са излекуваните от него болни.
Парацелз
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!