Quantcast

Търси

   
Изненадващите места, в които могат да се скрият мазнините

Изненадващите места, в които могат да се скрият мазнините

20.12.2017 658 0 Запази статията

Хроничното преяждане и стресът са основните причини за проблемите с наднорменото тегло и затлъстяването в наши дни. Процентът на телесните мазнини в организма е един от най-важните показатели за здравословното ни състояние. Установено е, че излишъкът от мастна тъкан е вреден за организма, защото той води до инсулинова резистентност, нарушен глюкозен толеранс, диабет тип 2, метаболитен синдром, сърдечно-съдови и други заболявания, повишава риска от развитие на ракови заболявания.
Правилният хранителен режим, двигателната активност и здравословните навици като достатъчен прием на вода, избягване на драстични диети и пълноценен сън, помагат за намаляване на излишните мазнини и килограми.

Човешкото тяло има нужда от мазнини. Мастната тъкан или подкожните мазнини задържат топлината на тялото и предпазват вътрешните органи, чрез тях тялото съхранява енергия, те имат ключова роля в метаболитните процеси и регулирането на хормоните. Интересно е, че понижаването на процента на телесни мазнини под определена стойност крие опасност за здравословното функциониране на органите и системите в нашия организъм. Процент на телесните мазнини под 10-13% за жените и 5% за мъжете говори за сериозен здравословен риск.
Мазнините в тялото не се разпределят равномерно, а при всеки човек натрупванията са в различна част на тялото. Едни са склонни да натрупват мазнини по корема, други по ханша и бедрата, трети по ръцете и т.н.
Ето къде обаче може да се натрупа и съхрани мастна тъкан вътре в тялото:

Сърце
Мастната тъкан не би трябвало да се съхранява около сърцето, но ако другите депа за съхранение на мазнини са пълни, те намират начин и се съхраняват на друго място. Количеството мазнини, които могат да се съхраняват в една подкожна мастна клетка варира и в известна степен е генетично определена. Когато излишните мазнини достигнат до сърцето, те могат да попречат на нормалното му функциониране.

Черен дроб
Черният дроб е лабораторията на нашия организъм, от чиято дейност зависи здравословното ни състояние. Черният дроб влияе върху метаболизма, имунитета, нивата на холестерола и триглицеридите, регулира хормоните на щитовидната жлеза и емоционалното ни здраве. Черният дроб съдържа мазнини. Когато нивото на мазнините превиши 10%, черният дроб не може вече да изпълнява метаболитните си функции и да прочиства ефикасно токсините от тялото. Затлъстяването на черния дроб (чернодробна стеатоза) е сериозен и често срещан здравословен проблем, който е обратим при спазване на здравословни двигателни и хранителни навици.

Очи
Състоянието, познато като Аркус сенилис е типично за по-възрастните хора и се получава от натрупване на мазнини или липиди в очите. Той е знак за висок холестерол и триглицериди в кръвта. Проявява се като сиви или бели кръгчета около роговицата и не оказва влияние върху зрението.

Корем
Прекомерното натрупване на мазнини около корема е свързано с метаболитния синдром, който води до повишен риск от диабет, сърдечни заболявания и високо кръвно налягане. Подкожната мастна тъкан и по-конкретно висцералната мастна тъкан, която се натрупва върху и в пространствата между органите и пречи за правилното им функциониране, повишава риска от животозастрашаващи заболявания.

 
Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Fat Loss
Fat Loss moreFat Loss

Всеки от нас иска да бъде в добра форма и да се чувства добре в тялото си. За да харесаме това, което виждаме в огл ... още

65,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 65,00 лв. и съберете 75 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 570 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 20.00 лв.
ГИНКО ХЕРЦ Монаскус
ГИНКО ХЕРЦ Монаскус moreГИНКО ХЕРЦ Монаскус

Гинко билоба е известна със своето благотворно действие върху паметта, концентрацията и работоспособността. Приемът ... още

19,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 19,00 лв. и съберете 15 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 150 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 6.00 лв.
МетС
МетС more
  • НОВпродукт
  • 10капсули бонус
МетС

Повече от 25% от възрастното население в света страда от метаболитен синдром. Този термин е използван за първи път ... още

64,00лв/ 70 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 64,00 лв. и съберете 51 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 640 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 18.00 лв.
НОРМА ФЕТ Червен боб
НОРМА ФЕТ Червен боб moreНОРМА ФЕТ Червен боб

Червеният боб съдържа система от ензими, които блокират разграждането на нишестето на монозахариди. По този начин п ... още

31,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 31,00 лв. и съберете 21 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 270 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Славата на един лекар са излекуваните от него болни.
Парацелз
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!