Quantcast

Търси

   
Здравословни приложения на активния въглен, за които дори не подозирате

Здравословни приложения на активния въглен, за които дори не подозирате

10.03.2015 606 0 Запази статиятаАктивният въглен е фин черен прах без вкус и мирис, който се счита за едно от най-ефективните терапевтични средства при натравяне. Той намалява отровните вещества в организма до 60 процента, като абсорбира химикалите в себе си. Но повечето свеждат функциите му само да това негово качество. Ето още няколко важни приложения на активния въглен, за които не подозирате, а ще са ви от гояма полза.

 

 

 • Избелва зъбите

 

Активният въглен избелва зъбите, като поглъща микробите, променя pH баланса в устната кухина и предотвратява появата на кариеси, лош дъх и възпаление на венците. Просто вземете четка за зъби, потопете я в прахообразния активен въглен. Измийте си зъбите както обикновено, като наблягате на областите с потъмняване и накрая изплакнете добре. Не забравяйте, че активният въглен може да изцапа много пода и дрехите.

 

 • Облекчава при газове и подуване

 

Това е едно от най-ценните му, а често пренебрегвани свойства. Вземете 500 мг от въглена с чаша вода един час преди да се насладите на нахута, боба или зелето, което сте приготвили за обяд или вечеря. След похапване отново изпийте чаша вода.

 

 • Изчиства плесен

 

Повечето от нас не се замислят за вредите, които нанасят гъбичните образувания в тялото, а те варират от депресивни състояния до заболявания на бъбреците, сърцето, очите и дихателните органи. За целта е много важно да проветрявате редовно и да не допускате влага в дома си. Вентилатори с активен въглен или таблетки активен въглен помагат много за пречистване на въздуха от зловредните гъбични паразити.

 

 • Пречиства вода

 

Водата е особено важна за доброто здраве. Но не и когато приемаме замърсена или тежка от химикали вода. Активният въглен се използва във филтрите за пречистване, тъй като отстранява токсините и замърсяващите вещества. Но трябва да се знае, че не улавя вирусите и бактериите в нея.

 

 • Понижава холестерола

 

Множество изследвания доказват, че активният въглен понижава нивата на холестерол с 30-40 процента. За целта се взимат малки дози от 8 грама по два или три пъти на ден, но не бива да се превишава или да се взима твърде често.

 

 • Удължава живота на бъбреците и черния дроб

 

Винаги е добре да взимате по една или две капсули активен въглен след като сте яли по-тежки храни или сте имали досег с токсични продукти. Активният въглен изчиства токсините от бъбреците и черния дроб, а с това изчиствате и целия организъм, като удължавате живота на всичките си органи.

 

 • При ухапвания

 

Активният въглен е особено полезен при ухапвания от комари, змии и паяци. При ухапване разбъркайте една капсула активен въглен с ½ супена лъжица кокосово масло и нанесете върху мястото. Не забравяйте да се превържете, тъй като въгленът цапа доста. Скоро сърбежът и неразположението ще спрат. При по-упорити симптоми нанасяйте със сместа на всеки 30 мин. Ако реагирате бързо активният въглен ще отнеме от токсичността, която насекомите с отровни жлези пускат в телата ни.   

 

 

Важно: винаги, когато приемате активен въглен, е наложително да пиете сериозно количество вода – между 12 и 16 чаши. От една страна, така ще избегнете дехидратацията, от друга помагате на организма да изхвърли по-лесно токсините и да предотвратите нежелани реакции.

 

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Антихолестерол
Антихолестерол moreАнтихолестерол

Според последните проучвания повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на холестер ... още

18,00лв/ 50 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 18,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 150 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 6.00 лв.
ГИНКО ХЕРЦ Монаскус
ГИНКО ХЕРЦ Монаскус moreГИНКО ХЕРЦ Монаскус

Гинко билоба е известна със своето благотворно действие върху паметта, концентрацията и работоспособността. Приемът ... още

19,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 19,00 лв. и съберете 15 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 150 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 6.00 лв.
Горчив пъпеш
Горчив пъпеш more
 • 10капсули бонус
Горчив пъпеш

Едно от най-ефективните растителни средства за лечение на захарен диабет, Горчивият пъпеш е екзотичен плод, който щ ... още

31,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 31,00 лв. и съберете 20 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 300 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
НОРМА ЦЕЛ LDL
НОРМА ЦЕЛ LDL moreНОРМА ЦЕЛ LDL

Още преди хиляди години китайците са открили, че монаколините - вещества, които се получават след ферментация на че ... още

55,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 55,00 лв. и съберете 44 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 550 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 19.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Преди много да пожелаете нещо, трябва да разберете много ли е щастлив настоящият притежател на желаното.
Ларошфуко
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!