Quantcast

Търси

   
Заседналият начин на живот намалява потентността при мъжете

Заседналият начин на живот намалява потентността при мъжете

18.12.2015 313 0 Запази статията

През последните десетилетия качеството на спермата при мъжете рязко се е понижила, сочат данните на световните институции. Ако през 30 и 40-те на изминалия век в здравия мъж са се съдържали средно 80 милиона сперматозоиди в 1 мл, днес за добър резултат се смята наличието на поне 20 милиона. Експертите са на мнение, че това в голяма степен се дължи на малко подвижния начин на живот, воден от съвременния мъж.
 
Според изводите на учени, публикувани в Британския журнал за спортна медицина продължителното гледане на телевизия снижава два пъти качеството на спермата, докато редовните тренировки го повишават. Учените установили, че мъжете, които прекарват повече от 20 часа седмично пред телевизора произвеждат два пъти по-малко количество сперматозоиди от тези, които не се застояват често пред синия екран.
 
Алън Пейси, старши преподавател в Университета в Шефилд, казва, че изследванията доказват вече известни на науката факти, като например това, че прегряването на тестисите прави сперматозоидите по-слаби. Например това е валидно за мъжете, които носят тясно бельо или стегнати дънки. При продължително лежане пред телевизора в една и съща поза тестисите се притискат и прегравят, което води до същите резултати.
 
Колкото по-голямо натоварване, толкова по-добре
 
Изследванията показват още, че при мъжете, спортуващи активно, количеството на сперматозоидите е със 73% по-високо от тези, които посвещават не повече от 5 часа седмично на физически активности. В хода на проучването на качеството на спермата били изследвани 189 мъже на възраст от 18 до 22 години. Данните показват, че интензивността на физическите упражнения влияе пряко на производството на сперматозоиди. Колкото по-високо е натоварването, толкова по-качествена и надеждна става спермата при мъжете. Установено е например, че мъжете с по-заседнал начин на живот, притежават с 44 % по-ниска потентност от тези, които имат афинитет към движението.
 
Това изследване се допълва и с друго подобно, проведено от испански учени в Кордоба. В него се показва, че хората, изпълняващи умерени физически упражнения, имат по-високо равнище на хормони и техните полови жлези изработват по-здрави сперматозоиди. "Вече категорично можем да препоръчваме спортуването за подобряване на хормоналния фон и качество на спермата", казва Диана Вамонд, водещ автор на изследването. "Но пренатоварването е абсолютно противопоказно - допълва тя - тъй като данните показват, че спермата на професионалните спортисти е по-лоша като материал от тази на спортуващите за здраве.“
Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Мака
Мака moreМака

Мъжете от древни времена са използвали корена от Мака като средство за повишаване на либидото и фертилитет. Днешнит ... още

42,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 42,00 лв. и съберете 38 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 410 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 18.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Здраве се цени, когато се загуби.
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!