Quantcast

Търси

   
Ефективни натурални средства срещу изпотяване

Ефективни натурални средства срещу изпотяване

12.07.2017 351 0 Запази статията

Изпотяването е важен и нормален процес, при който тялото регулира температурата си. Всички хора се потят, когато времето е горещо или по време на физическа активност. Тялото може да произвежда пот, когато сме стресирани, уплашени или тревожни също. Потта сама по себе си няма миризма. Миризмата на пот идва от бактериите, които се намират върху кожата.

Независимо, че изпотяването е нормален процес, надали има човек, който се чувства комфортно с тъмни, мокри петна под мишниците. На пазара се предлагат различни продукти срещу изпотяване, които блокират потенето, но тъй като все повече се обръщаме към природата и естествените продукти, нека разгледаме кои натурални средства биха помогнали:

Лимон
Едно от най-ефективните натурални средства срещу изпотяване и неприятна миризма е използването на лимонов сок. Разрежете лимона през средата и натъркайте в зоната на подмишниците с леки масажиращи движения след баня. Друг вариант е да изстискате сока от лимона и с помощта на памучен тампон да обтриете подмишниците. Лимонената киселина способства за намаляване на изпотяването, освежава кожата и осигурява защита от лоша миризма през деня.

Сода бикарбонат
Содата бикарбонат неутрализира миризмата на пот. Вземете влажна кърпа и върху нея поръсете малко сода, след това с потупващи движения нанесете върху чистите подмишници. Друг вариант е да смесите 1 с.л. сода с малко вода и лимонов сок, разбъркайте и с помощта на памучен тампон обтрийте подмишниците, и изчакайте да изсъхнат.
Внимание: содата бикарбонат може да остави петна върху дрехите, затова използвайте без излишък.

Ябълков оцет
Смесете 2 с.л. качествен ябълков оцет с 1 ч.л. вода. Нанесете след баня върху подмишниците с помощта на памучен тампон и изчакайте да изсъхне. Миризмата на ябълков оцет се изпарява, когато подмишниците изсъхнат и остава само усещането за свежест. Ако този вариант ви допада, можете да приготвите по-голямо количество. Спазете пропорциите за приготвяне и съхранявайте в малка опаковка с пулверизатор.

Кристален дезодорант (камък) 
Продава се в био-магазините и в по-големите аптеки под формата на спрей или камък.

Розова вода
Нанесете с памучен тампон след баня. За постигане на по-голям антибактериален ефект може да се добавят 1-2 капки етерично масло от чаено дърво. Бъдете внимателни и използвайте само няколко капки, защото това масло във високи концентрации може да бъде много дразнещо за кожата.

Алое вера
Ако отглеждате Алое вера у дома, може би ще се радвате да разберете, че освен всички здравословни ползи, които има растението, то може да бъде и много ефективно в борбата с изпотяването и неприятната миризма. Използвайте сок от Алое вера върху подмишниците след баня. Гелът от Алое вера има същия ефект.

Алкохол или спирт
Още едно класическо и ефективно средство срещу  изпотяване - спиртът има бактерицидно действие, но не се препоръчва да се използва дълго време, защото може да изсуши кожата.

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Инфлустоп Водорасли
Инфлустоп Водорасли more
  • TOPseller
Инфлустоп Водорасли

Артроспирата е синьо-зелено водорасло с високо съдържание на полизахариди, особено на спирулан, който укрепва нашет ... още

29,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 29,00 лв. и съберете 15 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 350 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 9.00 лв.
Природен Витамин С
Природен Витамин С moreПрироден Витамин С

ПРИРОДЕН С КОМПЛЕКС съдържа уникален микс от естествени вещества с високо съдържание на витамин С. Този витамин изп ... още

28,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 28,00 лв. и съберете 22 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 280 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 9.00 лв.
Соя Изофлавони +
Соя Изофлавони + moreСоя Изофлавони +

Жените в Азия имат по-малко проблеми по време на менопаузата от европейките. Една от причините, която учените изтък ... още

32,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 32,00 лв. и съберете 25 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 270 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 11.00 лв.
Хидроксиапатит Доломит
Хидроксиапатит Доломит moreХидроксиапатит Доломит

Нашите кости се състоят от 50% хидроксиапатит, зъбите ни от 70%, а зъбният емайл от 97%. Хидроксиапатитът подпомага ... още

69,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 69,00 лв. и съберете 50 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 700 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 20.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

За да успеете, трябва да правите това, от което се страхувате.
Ралф Уалдо Емерсон
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!