Quantcast

Търси

   
Естествена свежест с натурални дезодоранти

Естествена свежест с натурални дезодоранти

04.12.2017 62 0 Запази статията

Напоследък все повече се говори за вредните и токсични съставки в конвенционалната козметика. Химикалите, които тя съдържа се абсорбират през кожата и навлизат директно в кръвообращението и лимфните възли. Те могат да нарушат нормалната хормонална функция в организма и да повлияят негативно върху репродуктивната система. Конвенционалните козметични продукти съдържат съставки като парабени (метил, етил, пропил, бензил и бутил), алуминиеви съединения (алуминиев хлорохидрат, алуминиев циркониев тетрахлорохидрекс ГЛИ), триклозан, силициев диоксид, талк, пропиленгликол и други. Тези съставки се свързват с повишен риск от развитие на ракови заболявания, репродуктивна токсичност, алергии, контактен дерматит и други. Конвенционалните козметични продукти носят риск за здравето и за околната среда.
Ако сте привърженик на натуралните продукти, то следните рецепти за дезодоранти, приготвени в домашни условия и с естествени съставки, може би ще предизвикат интерес у вас. Съставките са натурални и безвредни, а благодарение на съчетанието им, кожата остава чиста, добре защитена и ухаеща.


Сух дезодорант с кокосово масло

 

Необходими съставки:

3/4 чаша арарут на прах

1/4 чаша сода за хляб

4-6 с.л. разтопено кокосово масло

Начин на приготвяне:
Комбинирайте сухите съставки, добавете разтопеното на водна баня кокосово масло и разбъркайте добре с помощта на вилица. Трябва да се получи гладка и неронлива смес, ако има нужда може да добавите още малко кокосово масло. Съхранявайте в подходящ стъклен съд  с капак. Готовият дезодорант се нанася с помощта на пръсти върху чисти и сухи подмишници.Дезодорант с масло от ший

 

Необходими съставки:

3 с.л. кокосово масло

2 с.л. масло от ший (карите)

3 с.л. сода за хляб

2 с.л. арарут на прах

5 капки етерично масло по ваш избор

Начин на приготвяне:
Разтопете на водна баня маслата в стъклен съд, може и директно в съда, в който ще съхранявате готовия продукт, така ще си спестите и миенето. Свалете разтопените масла от котлона, добавете содата и арарута. Прибавете етеричното масло накрая и разбъркайте. Може да отнеме няколко часа, докато сместта се втвърди напълно, а процеса може да ускорите, като поставите в хладилник. С цел по-лесно нанасяне, можете да сложите сместта в опаковка от стар стик-дезодорант.

 

Билков спрей-дезодорант

 

Необходими съставки:

1 1/4 чаша чист спирт или водка

1/4 чаша листа от салвия (градински чай)

1/4 чаша изсушена мащерка

1/4 чаша изсушен цвят от лавандула

кората на 1 лимон или 1 лайм

6 капки етерично масло от салвия

4 капки етерично масло от лавандула

3 капки етерично масло от чаено дърво

3 капки етерично масло от пачули

3 капки етерично масло от лимон

1 ч.л. колоидно сребро 

Начин на приготвяне:
Поставете билките и цитрусовата кора в подходящ стъклен съд с капак, добавете спирта (водката) и затворете съда. Разклащайте енергично съда всеки ден в продължение на месец. След това прецедете течността и я пресипете в бутилка със спрей. Добавете етеричните масла и колоидното сребро. Разклащайте бутилката преди всяка употреба, за да се смесят маслата.

 
Добавете коментар 0

Прочетете още...

Успех е да постигнеш желаното. Щастие е да желаеш постигнатото.
Гьоте
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!