Quantcast

Търси

   
Гроздовите семена са по-ефективни от химиотерапия

Гроздовите семена са по-ефективни от химиотерапия

13.03.2015 804 0 Запази статията



Може би ви звучи изумително, но гроздовите семена, както и екстрактът и маслото от тях съдържат биоактивни компоненти, с които може да се постигне ефекта, който цели химиотерапията.

 

За разлика от химотерапията, при употребата на гроздови семена не се наблюдават никакви странични ефекти. Самата химиотерапия може да нанесе непоправима вреда на органи и системи в нашето тяло, макар че основната й роля е да се пребори с раковите клетки. А на всичко отгоре тя не гарантира излекуване и е много вероятно да се появят и рецидиви след време.

 

Според проучване, проведено в Центъра за изследване на онкологични заболявания в Колорадо екстрактът от гроздови семена може да предотврати разпространението и развитието на раковите клетки, а в някои случаи дори да ги елиминира. Това може да се случи дори при пациенти в четвърти стадий на развитие на заболяването. Затова не се учудвайте колко много продукти днес включват в състава си екстракт от гроздови семена.

 

Учените от института в Колорадо са установили, че екстрактът от гроздви семена има способността да предотвратява клетъчни мутации и малформации. Използването на 200 мг  на ден намалява значително риска от рак на дебелото черво.

 

Освен това подобрява състоянието на кръвоносните съдове и намалява роска от исхемична болест и сърдечен удар. Прави капилярите по-еластични и здрави и улесннява кръвообращението. Екстрактът се оказва особено полезен при разширени вени, диабет, безплодие, схващане и изтръпване на крайниците. Гроздовият екстракт подобрява функционирането дори и на най-малките кръвоносни съдове и по този начин действа положително на кръвообращението в очните кръвоносни съдове. Именно затова се  препоръчва при катаракта (перде) на очите, а освен това може да се използва при ежедневно работещите на компютър. 300 мг от екстракта от гроздови семена   дневно в продължение на два месеца намалява напрежението в очите и подобрява контрастното зрение.

 

Екстрактът от гроздови семена подпомага синтеза на колаген и заздравяването на тъканите – ето защо много козметични продукти залагат на него. Друга негова функция е предпазването от алергии и успокояването на раздразнения и възпалителни процеси, тъй като гроздовият екстракт блокира действието на хистамина, който е основен причинител на тези състояния.

 

Да не забравяме още, че маслото от гроздови семена, което повишава нивота на добрия холестерол и намалява количеството триглицериди с 15 % само в рамките на 4 дни.

 

 

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

ОПЦ-Грозде
ОПЦ-Грозде moreОПЦ-Грозде

Семките на гроздето съдържат антиоксидантите ОРС (олигопроантоцианидини) - антоциан, процианидин, полифенол, както ... още

31,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 31,00 лв. и съберете 17 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 290 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Не възпитавайте децата си, те все едно ще приличат на вас. Възпитавайте себе си.
Английска поговорка
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!