Quantcast

Търси

   
Върнете обратно стрелките на часовника с противостареещи храни

Върнете обратно стрелките на часовника с противостареещи храни

03.04.2016 306 0 Запази статията

Противодействието на стареенето се постига, като полагаме грижи за себе си на няколко нива. Тук се спираме на храните, които благодарение на мощните си съставки ни карат да се чувстваме и изглеждаме добре и по-млади.

* Авокадо
Противостареещо вещество: олеинова киселина. Олеиновата киселина е изключително ефективен антиоксидант за предотвратяване на ракови заболявания. Авокадото съдържа здравословни мазнини, калий и фибри.

* Броколи
Противостареещо вещество: лигнани. Лигнаните в броколите имат противораково действие, помагат за предотвратяване на сърдечните заболявания и поддържат изправното функциониране на мозъка.

* Краставици
Противостареещо вещество: силициев двуокис. Освен че краставиците са полезни с това, че хидратират тялото и по този начин го подмладяват, съдържанието на силициев двуокис в тях заздравява нашите кости и стави - все ключови фактори при стареенето.

* Ябълки
Противостареещо вещество: витамин С. Една от ключовите съставки на ябълките е витамин С, който засилва имунната система и е надежден същзник в борбата с раковите клетки. Витамин С отговаря и за производството на колаген, от който пък зависят еластичността и красивият вид на кожата. Освен това фибрите в ябълките допринасят за здравето на нашата храносмилателна система, което се влошава с възрастта.

* Яйца
Противостареещо вещество: аминокиселини. Аминокиселините в яйцата ще задоволят дневните ви нужди от тях. Въпреки обвиненията, че яйцата съдържат много холестерол и следователно са вредни, повечето кардиолози ще ви кажат, че напротив консумирането на яйца няколко пъти в седмицата ще удължи живота на сърцето ви.

* Овесени ядки
Противостареещо вещество: бета глюкан. Препоръчвани са много здравни институции заради свойствата им да регулират нивата на холестерола. Освен това помагат да не трупате външни и вътрешни мазнини, което е особено важно при стареенето.

* Червено вино
Противостареещо вещество: ресвератрол. Чаша истинско червено вино се препоръчва при пациенти със сърдечни заболявания. Ресвератролът в него е полифенолно съединение с противоракови свойства, което предотвратява появата на болести. Не прекалявайте с виното, защото консумирането на алкохол в по-големи количества ускорява процесите на стареене.

 * Зелен чай
Противостареещо вещество: олигомерни проантоцианидини. Това са група антиоксиданти с подмладяващи тялото свойства. Силата им е в това, че се борят с двата типа оксиданти - водноразтворими и мастноразтворими.

* Диня
Противостареещо вещество:цитрулин. Сред многото витамини и антиоксиданти в динята се спираме на цитрулина, тъй като той има детоксикиращ ефект, засилва имунитета и метаболизма и регулира нивата на киселинност в тялото.

* Домати
Притивостареещо вещество: ликопен. За да извлечете максимума от тях, наблягайте на сушените домати. Ликопенът е отличен за сърцето и се счита за един от първенците по сила сред антиоксидантите.

* Мед
 Притивостареещо вещество: глюкозоксидаза. Съдържанието на  глюкозоксидаза в меда елиминира вредните бактерии в тялото и като цяло пречиства организма. Старайте се да консумирате суров, непреработен мед, за да се радвате на неговите полезни съставки.

* Спанак
Притивостареещо вещество: полифеноли. Спанакът съдържа множество полезни вещества като фибри, протеини, витамини и минерали, но полифенолите спомагат за осигуряването на благоприятни условия за тялото ви. Защитата от свободните радикали е най-доброто, което можете да получите, за да забавите процесите на стареене.

* Сьомга
Притивостареещо вещество: омега-3 мастни киселини. Мастните киселини омега-3 спомгат за редуциране на всякакви възпалителни процеси. Освен това сьомгата е отличен източник на протеини, нужни за поддържане на здраво и красиво тяло, особено що се отнася до косата, кожата и ноктите..
Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Биотин
Биотин moreБиотин

Биотинът, известен още като витамин В7, е в основата на блестящата коса, сияйната кожа и здравите нокти. Той се явя ... още

23,00лв/ 50 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 23,00 лв. и съберете 18 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 240 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 6.00 лв.
НОРМА ЦЕЛ Колон
НОРМА ЦЕЛ Колон moreНОРМА ЦЕЛ Колон

Предимствата на тамяновото дърво са известни още от древната индийска медицина. Съдържащите се в него вещества пред ... още

28,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 28,00 лв. и съберете 25 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 270 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
Пробиотик Комплекс
Пробиотик Комплекс more
  • -34%ОТСТЪПКА
Пробиотик Комплекс

В храносмилателния тракт на всеки човек има над 200 вида “добри” бактерии, които ни помагат да преработ ... още

49,00лв32,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 32,00 лв. и съберете 25 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 490 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
Селен
Селен moreСелен

Неправилното хранене, недоспиването и заседналото ежедневие изтощават организма ни и това веднага си проличава върх ... още

12,00лв/ 50 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 12,00 лв. и съберете 10 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 120 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 4.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Здраве на стари години е като мраз през пролетта или жега в късна есен.
Китайска поговорка
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!