Quantcast

Търси

   
Безброй приложения на содата за хляб

Безброй приложения на содата за хляб

19.09.2014 1200 0 Запази статията

Напоследък все по-разпространени стават идеите за лечение на леки и доста тежки заболявания със сода бикарбонат, употребена самостоятелно и с други съставки, като лимон например. Освен за здравето и личната грижа, содата намира широко приложение в различни начини за почистване, освежаване на дома, домашна козметика и пр.

Ето и някои от многобройните приложения на този толкова простичък и достъпен продукт.

Лична грижа:

 1. Избелване на зъбите и освежаване на дъха – веднъж-два пъти седмично може да използвате содата като заместител на пастата за зъби. Преди да потопите четката, може да капнете и 2-3 капки масло от мента. За премахване на лош дъх разтворете лъжичка сода в половин чаша вода, жабурете и изплакнете.
 2. Различните принадлежности за устна хигиена, както и зъбните протези, се дезинфекцират чудесно в разтвор от 2 с.л. сода в малка купичка с вода.
 3. Ежедневен ексфолиант за лице и тяло – 3 части сода и 1 част вода се смесват и ежедневно се обтриват лицето и тялото.
 4. Дезодорант – содата попива и отстранява неприятната миризма от потенето. Използвайте като пудра под мишниците вместо дезодорант.
 5. Грижа за косата – сложете няколко щипки сода в ръката си, когато нанасяте шампоан и измийте както обикновено. Содата отстранява остатъците от продуктите за коса – стилизиращи гелове и др. – като прави косата мека, чиста и лесна за манипулиране след баня.
 6. Успокоява краката – сипете 3-4 с.л. сода в леген с топла вода и накиснете стъпалата си. Кожата става мека, а стъпалата се отпускат.

 

Чистене:

 1. Плочките и фаянсът светват, ако ги напръскате с малко сода, изтъркате с леко груба гъба и изплакнете обилно с вода.
 2. Ако искате да отстраните наслоени мазнини по съдовете или да ги почистите по-добре, прибавете 2-3 лъжици сода към препарата за съдове. Мазни гъби за съдове може да накиснете в смес от 4 с.л. сода и ¼ чаша вода. После ги изплакнете и са чисти готови за използване.
 3. За пране  - прибавете половин чаша сода в отделението за препарата за пране. Хубаво е да се използва течен перилен препарат. Дрехите стават по-свежи, меки, чисти, бялото пране светва.
 4. Почистване на сребро – смесете 3 части сода и 1 част вода и изтъркайте сребърните бижута и други изделия. Може да се използва и разтвор на сода в оцет, в който да потопите бижутата за минута-две.

Други:

 1. Премахване на миризми от гардероб и предпазване от молци – сложете сода за хляб в памучни торбички заедно с различни билки  - за предпочитане лавандула, мента и пръчици канела. Закачете ги в гардероба.
 2. Почистване и освежаване на килими – поръсете обилно килимите със сода и оставете възможно най-дълго. После използвайте прахосмукачката, за да почистите килима.
 3. Грижа за тоалетната – веднъж седмично изсипвайте чаша сода в каналите и тоалетната чиния , за да ги поддържате чисти и за да предотвратите натрупването на бактерии.
 4. Естествено и безвредно средство за почистване на плодове и зеленчуци. Натъркайте ги със сода за хляб и изплакнете. Така се отстраняват замърсявания и бактерии по кората.
 5. Задължителна при пътуване, особено лагеруване с палатка – содата за хляб е много-в-едно – с нея можете да почистите съдовете, ръцете и лицето си, да измиете зъбите си, да приемете при киселини в стомаха.

 

Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Биотин
Биотин moreБиотин

Биотинът, известен още като витамин В7, е в основата на блестящата коса, сияйната кожа и здравите нокти. Той се явя ... още

23,00лв/ 50 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 23,00 лв. и съберете 18 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 240 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 6.00 лв.
Селен
Селен moreСелен

Неправилното хранене, недоспиването и заседналото ежедневие изтощават организма ни и това веднага си проличава върх ... още

12,00лв/ 50 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 12,00 лв. и съберете 10 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 120 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 4.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Страстите се лекуват не с разум, а с други страсти.
Карл Бьорне
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!