Quantcast

Търси

   
Балансиране на хормоните със средства от природата

Балансиране на хормоните със средства от природата

10.04.2017 793 0 Запази статията

Хормоналният дисбаланс обикновено се причинява от водене на заседнал и нездравословен начин на живот, спазване на чести и крайни диети, както и от стрес.
Най-често хормоналният дисбаланс се среща при жени и мъже над 35 годишна възраст, но не рядко се среща и при по-млади хора.

За да поддържаме в норма жизнените показатели на нашия организъм е важно нивата на  хормоните да бъдат балансирани. Не винаги за постигането на това равновесие е необходимо да се прибягва до изкуствено синтезирани хормони - в природата съществуват много растения, които по естествен път могат да регулират баланса на хормоните в тялото като:

Астрагал
Астрагалът е мощен адаптоген, който повлиява благоприятно проблеми на женската репродуктивна система, подсилва имунната система, подпомага функцията на надбъбречната жлеза и храносмилането, засилва метаболизма, забавя процесите на стареене на клетките и отслабването на зрението.

Ашваганда
Растението подпомага правилното функциониране на надбъбречните и щитовидната жлеза.
Клиничните проучвания доказват основните ползи от приема на Ашваганда за здравето при проблеми със щитовидната жлеза, намаляване и/или поддържане нивата на кръвната захар, ускоряване на метаболизма и намаляване на телесните мазнини, редуциране на стреса и на складиращия мазнините кортизол, намаляване силата на сиптомите при менопауза и третиране на проблеми с ерекцията.

Сао Палмето
Плодовете на тази палма са чудесно средство за лечение при нарастване на простатата или хиперплазия. Екстрактът от Сао Палмето повишава либидото и производството на сперматозоиди, предпазва от косопад и намалява усещането за умора.

Американски женшен
Женшенът подобрява кръвообращението в организма, успокоява и балансира функцията на надбъбречната жлеза, което позволява оптималното освобождаване на хормона на стреса, намалява сиптомите при менопауза и облекчава болката и дискомфорта, свързани с месечния цикъл, оказва влияние върху репродуктивните женски хормони и подобрява мъжката издръжливост.

Мака
Коренът от мака е бил използван от древните инки за повишаване на силата, енергията и издръжливостта. Мака увеличава либидото и подобрява сексуалната функция, премахва усещането за “горещи вълни” при жените в менопауза и оказва влияние върху качеството на съня.

Трибулус или Бабини зъби
Билката се използва от древни времена при проблеми с ерекцията, за повишаване на сексуалното желание и за регулиране на женските полови хормони.

Сума или Бразилски женшен
Този адаптоген спомага за баланса на ендокринната система, поддържа здравето на панкреаса и нивата на кръвната захар, освен това възстановява сексуалната функция и при двата пола, балансира женските хормони, повлиява добре сиптомите на менопауза и подобрява настроението.

Епимедиум
Билката е известно от древността средство за лечение на еректилна дисфункция при мъжете и намалено либидо при двата пола. Епимедиум повлиява симптомите на менопауза, облекчава дискомфорта, свързан с предменструалния синдром и понижава нивата на кортизола.

Витекс
Екстрактът от Витекс спомага за баланса на женските полови хормони, има регулиращ ефект върху менструалния цикъл, облекчава състоянието при предменструален синдром и менопауза, регулира овулацията.

Разклонена цимицифуга или Черен кохош
Билката е била използвана от индианците основно при безплодие при жените. Проучванията показват, че Разклонената цимицифуга спомага за намаляване на признаците на естрогенна недостатъчност, облекчава симптомите при менопауза като нощно изпотяване, нервност и горещи вълни, намалява болката, свързана с месечения цикъл.

 
Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Златен корен
Златен корен more
  • НОВпродукт
Златен корен

Стресът в ежедневието ни е неизбежен. Необходимостта да изпълняваме все повече задачи за все по-малко време, преком ... още

43,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 43,00 лв. и съберете 35 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 420 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 15.00 лв.
Сибирска сила
Сибирска сила moreСибирска сила

Елеутерококът/ Сибирският женшен, като адаптоген, повишава силата и издръжливостта на организма при екстремни натов ... още

30,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 30,00 лв. и съберете 65 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 300 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 9.00 лв.
Соя Изофлавони +
Соя Изофлавони + moreСоя Изофлавони +

Жените в Азия имат по-малко проблеми по време на менопаузата от европейките. Една от причините, която учените изтък ... още

32,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 32,00 лв. и съберете 25 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 270 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 11.00 лв.
Хидроксиапатит Доломит
Хидроксиапатит Доломит moreХидроксиапатит Доломит

Нашите кости се състоят от 50% хидроксиапатит, зъбите ни от 70%, а зъбният емайл от 97%. Хидроксиапатитът подпомага ... още

69,00лв/ 60 капс.
  • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 69,00 лв. и съберете 50 стъпки "По-близо до природата".
  • стъпки по-близо до природатаСъберете 700 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 20.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече.
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!