Quantcast

Търси

   
Бактерията Лактобацилус в киселото мляко лекува депресия

Бактерията Лактобацилус в киселото мляко лекува депресия

06.02.2018 88 0 Запази статията

Със сигурност сте чували за полезното въздействие на пробиотиците върху стомашно-чревния тракт. Пробиотиците са "добри" бактерии, които подобряват храносмилането и усвояването на хранителните вещества, насърчават размножаването на полезна микрофлора в червата и облекчават състояния като запек, диария, подут корем и други. Ползата от пробиотиците не свършва до тук.

Състоянието на червата и имунитета също са в неразривна връзка - 70% от клетките на имунната система се намират в храносмилателната система, т.е. нарушаването на чревното здраве води и до развитието на различни заболявания.
Съвременните изследвания показват, че някои от пробиотичните щамове като Lactobacillus rhamnosus и Lactobacillus reuteri показват голяма ефективност и при инфекции на пикочните пътища и вагинални инфекции.

Напоследък все по-често се говори за връзката между начина на хранене, чревната микрофлора, тревожността и депресията. Нарастващият брой факти и данни от клинични проучвания показват, че полезната чревна микрофлора поддържа доброто настроение и емоционалния баланс.
Скорошно проучване с лабораторни гризачи показва, че намаленото количество или липсата на пробиотичната бактерия Лактобацилус може да доведе до състояние на депресия. Бактерията Лактобацилус е полезна бактерия, която се съдържа в киселото мляко и други храни. По време на проучването специалистите открили, че когато лабораторните гризачи са подложени на стрес, чревната микрофлора в червата им се променя, като основната промяна е намаляването на бактерията Лактобацилус. След допълване на храненето им с полезната бактерия, депресивното им състояние се повлияло значително и почти се е прекратило. Специалистите са установили механизма относно това как тази промяна в чревната микрофлора е допринесла или довела до състоянието на депресия - чрез метаболита кинуренин.

Специалистите коментират, че това откритие им дава надежда, че за в бъдеще при лечението на  депресия и депресивни състояния може да няма нужда от сериозни медикаменти, които имат силни негативни ефекти - просто с промяната на хранителните си навици, ще подобряваме здравето и настроението си. Храната може да ни излекува или да ни разболее, казват източните мъдреци.

 
Добавете коментар 0

PureVital препоръчва:

Good-Better-Best
Good-Better-Best more
 • TOPseller
Good-Better-Best

Специфичният комплекс съставки на GOOD-BETTER-BEST стимулира функционирането на нервната ни система и пов ... още

52,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 52,00 лв. и съберете 41 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 600 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 15.00 лв.
Mental Health
Mental Health more
 • TOPseller
 • НОВпродукт
Mental Health

Една от основните причини за здравословните проблеми в съвременното общество е стресът. Напрегнатата работна сред ... още

49,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 49,00 лв. и съберете 39 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 510 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 10.00 лв.
Гинко Билоба 100мг
Гинко Билоба 100мг moreГинко Билоба 100мг

Гинко Билоба е едно от най-изследваните растения в света и една от най-употребяваните хранителни добавки. Приемът н ... още

15,00лв/ 50 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 15,00 лв. и съберете 8 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 290 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 4.00 лв.
Златен корен
Златен корен moreЗлатен корен

Стресът в ежедневието ни е неизбежен. Необходимостта да изпълняваме все повече задачи за все по-малко време, преком ... още

43,00лв/ 60 капс.
 • стъпки по-близо до природатаВземете продукта за 43,00 лв. и съберете 35 стъпки "По-близо до природата".
 • стъпки по-близо до природатаСъберете 420 стъпки "По-близо до природата" и вземете продукта за 15.00 лв.

Полезни съвети за Вашето здраве от Клуб По-близо до природата

Прочетете още...

Често си мисля какво би било, ако започнехме живота си отново, и то съзнателно? Ако единият живот, който вече е изживян, би бил, както се казва, чернова, а другият – белова. Тогава всеки от нас, мисля си, би се помъчил преди всичко да не повтаря сам себе си…
Макс Фриш
Продукти произведени в Германия
Schritte näher an der Natur

Регистрирайте се в клуб "По-близо до природата", за да получавате първи най-новите здравословни съвети и рецепти!